Operatörler ile iş birliği finansal servislere erişimi ve okuryazarlığı geliştirebilir

Teknoloji ve finansal okuryazarlığın gelişmesi özellikle bankacılığın dışında olan kesim için bankacılık servislerine erişimi artırabilecekken müşterilerin de daha fazla servis kullanmasını sağlayabilir.
Operatörler ile iş birliği finansal servislere erişimi ve okuryazarlığı geliştirebilir

Türkiye'de ve dünyada iş gücünün büyük çoğunluğunu oluşturan KOBİ'lerin büyük şirketlerden farklı ihtiyaçlarına servis eden birçok uygulama ve üründen haberdarız. Ofis malzemelerinden telekomünikasyona, finansal ürünlerden e-ticaret çözümlerine birçok alanda küçük ve orta ölçekli işletmelere özel ürünler son birkaç sene ile her geçen gün artmakta. Bununla birlikte araştırmalar bu segmentteki işletmelerin kendilerine sunulan ayrıcalıklardan çok yakından haberdar olmadığını da söylemekte. 

Aslında KOBİ müşteri yoğunluğu olan birçok şirketin bu segmente özel satış ekipleri, hatta bireysel müşterilerden farklı şube ya da ofisleri mevcut ancak doğru ihtiyaçları adresleyen ürünlerin müşterilere bilgilendirmesinin yapılmasında biraz daha geri planda kalındığı düşünülmekte. Bankacılık, bu bakımdan bu segmente ürün ve servis açısından en geniş yelpazeyi sunan sektörlerden biri. Özellikle salgın dönemi ile daha çok ekonomik sıkıntı ve nakit akışı problemi yaşayan esnaf ve KOBİ'lerin bankacılık ürünlerine daha çok ihtiyaç duyduğunu tahmin etmekle birlikte bu konulardaki bilgi ve erişim eksikliğinin de ürün ve hizmetlere ulaşmak konusunda bariyer yarattığını düşünmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.