KWORKS Demo Day'de yer alan 18 girişim

KWORKS'un Hızlandırma, Ön Hızlandırma, Kampüs Ön Hızlandırma ve Kampüs Derin Teknoloji programlarında yer alan 18 girişim, dün gerçekleşen KWORKS'20 Demo Günü’nde sunum yaptı.
KWORKS Demo Day'de yer alan 18 girişim


Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi (KWORKS) ‘nin 2020 yılı boyunca yürüttüğü Hızlandırma, Ön Hızlandırma, Kampüs Ön Hızlandırma ve Kampüs Derin Teknoloji programlarında yer alan 18 girişim, çevrimiçi olarak gerçekleştirilen KWORKS’20 Demo Day’de sahne aldı.

Bu yıl 6. dönemi gerçekleştirilen KWORKS hızlandırma programları kapsamında toplam 30 girişimin desteklendiğini söyleyelim. KWORKS20 girişimleri, iş modellerine ve aşamalarına göre, pilot proje, ürün lansmanı, hibe desteği, fatura kesme, kullanıcı sayısını artırma ve tohum öncesi yatırım toplama gibi farklı hedeflere odaklandı.

Girişimlerin, pandemi sürecinde KWORKS ekibinin yoğun desteği ve mücadeleci bir tavırla somut başarılara ulaştığını söylemek mümkün. Bu noktada 7 hızlandırma girişiminden 6’sının program dönemi içerisinde fatura keserek önemli bir başarıya imza attığını belirtmekte fayda var.

KWORKS’20 Demo Günü’nün ilk oturumunda hızlandırma programına dahil olan Sentinel, RentRovi, Adsbot, Emoty.AI, SmartOpt, ZGN ve Macerita girişimleri sunumlarını gerçekleştirdi.

İkinci oturumda ise KWORKS’20 Ön Hızlandırma, Kampüs Ön Hızlandırma ve Kampüs Derin Teknoloji programlarında yer alan girişimler sahne aldı. İkinci oturumda sahne alan girişimler,  Fetalİst, Actinfly, VulnHero, Iongenics, RTEX, Alloy Additive, Manjo, ParkPilot, Türkçeyaz, Jetlexa ve Simpicy oldu.

Demo Günü kapsamında, sunumlar öncesi ve sonrasında çevrimiçi gerçekleşen eşleşme etkinliğine de yer verildi. Böylece girişimler, yatırımcılar ve kurumsal şirketler ile bir araya gelerek işbirliği ve yatırım görüşmeleri gerçekleştirdiler. KWORKS'20 Demo Günü’nde sunum yapan girişimlere birlikte bakalım. 

KW0RKS’20 Hızlandırma Girişimleri

Sentinel: Yapay zeka temelli video analiz çözümü olan Sentinel, fabrikalardaki mevcut kameralar aracılığıyla insana bağlı iş süreçlerini dijitalleştiriyor. Böylece fabrikaların daha verimli ve güvenli üretim yapmalarını sağlıyor. 

RentRovi: orta ve uzun dönem, konut kiralama uygulaması RentRovi, konut sahipleri ve kiracılar için uçtan uca; doğrudan, masrafsız ve güvenilir bir deneyim sunuyor. 

Adsbot: Makine Öğrenimi (yapay öğrenme) ile Google reklam optimizasyonu ve otomasyonu platformu.. 

Emoty.AI: Yapay zeka destekli nöro teknoloji girişimi Emoty.AI, görüntü işleme tabanlı duygu durum analizi, göz takibi ve nabız tespitine yönelik çıktılar sunuyor. Emoty.AI'ın herhangi bir donanım gerektirmediğini de ekleyelim.  

SmartOpt: istatistiksel analiz, makine öğrenimi, matematiksel ve istatistiksel modelleme, yapay zekâ ve optimizasyon teknolojilerini kullanarak tedarik zincirini etkin bir şekilde yönetmenize imkân tanıyor. Girişim, uçtan uca tedarik zinciri yönetimi için özelleștirilebilen çözümleriyle dikkat çekiyor. 

ZGN: Endüstriyel elektrikli araçlara otonom çalışma yeteneği kazandıran girişim, bunun için giydirilebilir teknolojili ve modüler yapıda otonom kontrol üniteleri geliştiriyor. 

Macerita: doğayı ve doğa sporlarını keşfetmenizi sağlayan Macerita, platformunda 3 boyutlu haritalar, eğitim serileri ve rezervasyon sistemi sunuyor.  

KW0RK’20 Ön Hızlandırma Girişimleri

Ön Hızlandırma, Kampüs Ön Hızlandırma, Kampüs Derin Teknoloji

Fetalİst: yapay zeka destekli Fetalİst, gebelik esnasında fetüsün cerrahi gereksinimi olan hastalıklarının teşhisini kolaylaştırıyor. Aynı şekilde bu teşhisin ailelere aktarımı da kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor. Girişim, kişiselleştirilmiş tanı koyarak tedavi öneriyor. 

Actinfly: Endüstriyel ve altyapı tesislerinde, insan erişiminin zor ve riskli olduğu alanlarda, dron kullanarak daha güvenli, hızlı ve ekonomik muayene çözümleri sunuyor.

VulnHero: SaaS ürünü VulnHero, IT altyapısını kendi yöneten kurumların, güvenlik açıklarını ve yamalarını daha kolay takip edebilmelerini ve daha verimli yönetebilmelerini sağlıyor. 

Iongenics: derin teknoloji girişimi Iongenics, yeni bir katalizör teknolojisi kullanarak sudan elektrokimyasal yöntemle tehlikesiz bir şekilde hidrojen üreten bir cihaz geliştirdi. Girişim, analiz, kimya ve Ar-Ge laboratuvarlarında hidrojen ile çalışan her türlü cihaz için hidrojen sağlayan patlayıcı tüplere alternatif olmayı hedefliyor.  

RTEX: Dijital tekstil atık yönetim platformu RTEX, kumaş artıklarının tekrar kullanımı için tekstil sektöründe yer alan işletmelere, sürdürülebilir ve kazançlı bir sistem sunuyor. 

Alloy Additive: Derin teknoloji girişimi, kaynak teknolojileri ve yazılımın entegrasyonu ile 3 boyutlu metal yazıcı geliştiriyor. Böylece oluşturulacak sistem ile büyük boyutlu havacılık metallerinin katmanlı imal edilmesini amaçlıyor. 

Manjo: Girişim, restoranlara gel-al sipariş ve önceden rezervasyon sistemi ile yeni bir müşteri kanalı açıyor.  Restoran müşterileri de önceden sipariş vererek sıra beklemeden, hızlı ve temassız bir şekilde yemek alabiliyor.  

ParkPilot: Park yeri arama sorununa çözüm getiren uygulama, kameralardan aldığı görüntüyü işleyerek, derin öğrenme algoritmalarıyla birleştiriyor. Böylece en uygun park noktasını kullanıcılarına iletiyor. 

Türkçeyaz: Kendi geliştirdiği modeller ve algoritmalar ile doğal dil işleme teknikleri kullanan Türkçeyaz, metinlerdeki yazım ve dil bilgisi hatalarının bulunmasını sağlıyor. Türkçenin dijital ortamlarda doğru, etkin ve anlaşılabilir kullanılmasına destek oluyor.

Jetlexa: Girişimi uçtan uca sözleşme yaşam döngüsü yönetimi çözümü olarak tanımlayabiliriz. Girişim, tek bir platformda sözleşme oluşturmayı, işbirliği yapmayı, otomasyonu ve e-imzalamayı kolaylaştırıyor. 

Simpicy: IoT tabanlı teknoloji girişimi Simpicy, otomat teknolojilerine uzaktan erişim ve yönetim kolaylığı sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.