SPONSORLU

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı’nda Geri Sayım Başladı

Kale Grubu’nun sosyal girişimcileri teşvik etmeyi amaçladığı İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı, 4 Aralık’ta dijital ortamda gerçekleşecek.
İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı’nda Geri Sayım Başladı

Yaşadığımız COVID-19 salgını, bireylerin, toplumların ve ekonomilerin kırılganlıklarını ortaya çıkardı. Zaten iklim değişikliği, çevre kirliliği, yoksulluk, açlık, göçler gibi önemli sorunlarla baş etmek zorunda olan yaşlı dünyamız, pandeminin toplumsal eşitsizlikleri de artırması nedeniyle çok boyutlu bir krizle karşı karşıya kaldı. Bununla birlikte krize; dayanışma, iş birliği ve sorumluluğa dayalı güçlü yanıtlar verme ihtiyacı da her zamankinden daha önemli hale geldi. İşte bu noktada, ilk harekete geçen ve küresel sorunlara yenilikçi, kalıcı, etkili ve ezber bozan çözümler geliştirmeye odaklanan sosyal girişimciler, bir kez daha umutların yeşermesini sağlamayı başardı.

Sosyal Girişimcilik Ekosistemine Kale gibi Destek!

Daima sorundan değil, sorumluluktan beslenmeyi ilke edinen Kale Grubu, pandeminin de ötesinde, dünyanın karşı karşıya bulunduğu sorunların büyüklüğü karşısında kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için yeni iş modellerine, sosyal faydaya odaklanan ve sorunlara alternatif çözümler sunabilen girişimlere ihtiyaç olduğunun ayrımına bundan yıllar önce vardı. Yenilikçi fikir üretmek ve umudu yeşertmek için harekete geçmenin sorumluluğu olduğuna inanan Grup, vicdanlı, sorumlu, duyarlı, teknolojiyi iyilik için kullanan, daha adil bir dünya için çabalayan ve ‘değişim öncüleri’ olarak gördüğü sosyal girişimcileri sonuna kadar destekleme yönünde bir ödül programı kurguladı.

Kale Grubu’nun, 2016 yılında vefat eden kurucusu İbrahim Bodur’un anısını ve değerlerini yaşatmak adına, dünyanın ilk ve en geniş̧ sosyal girişimcilik platformu Ashoka Türkiye iş birliğinde başlatılan ödül programının bu yıl dördüncüsü düzenlenecek. Sosyal girişimcilik ekosistemini desteklemek ve yeni nesil sosyal girişimcileri teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen, Türkiye’nin gelecek vadeden sosyal girişimcilerinin ödüllendirildiği programın kazananları, 4 Aralık Cuma günü saat 15.00’te Kale Grubu YouTube kanalında açıklanacak.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Çok Sayıda Başvuru

Programa bu yıl da gelen başvurular, herhangi bir konu sınırlaması olmaksızın, belli bir bölgede pilot uygulaması bulunan Erken Aşama ve geniş bir bölgede uygulaması bulunan İleri Aşama ile alanında bir ilke imza atarak kurumlar arasında geliştirilen projelerin kabul edildiği İş Birliği kategorisinde değerlendirildi. İlk üç yılda olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda başvuru alarak birçok sosyal girişimciye ulaşan İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı’nı kazanan her bir sosyal girişimci 50.000 TL’lik ödüle ve tohum heykeline kavuşacak.

Pandemi Özel Ödülü verilecek

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı’nın bu yılki kazananları, 4 Aralık Cuma günü, pandemi şartları nedeniyle dijital ortamda ve herkese açık bir törende açıklanacak. Tüm dünyada paradigma değişimine yol açan pandemi, programa gelen başvurularda da etkisini gösterdi. Bu yıl başvurular arasında pandeminin getirdiği sorunlara çözüm bulmaya yönelik olanların sayısının çokluğu nedeniyle seçici kurul, ilk kez pandemi alanında özel bir ödül vermeyi kararlaştırdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.