Evden çalışmaya farklı bir yaklaşım: Otelden çalışma

Otel zincirlerinin sunduğu "otelden çalışma" imkanları, aile tatili anlayışına yeni bir imaj kazandırıyor. Pandemi sonrası uzaktan çalışmanın kalıcı olması, otellerin yeni konaklama ve kullanım seçeneklerinin de kalıcı olmasına yol açabilir.
Evden çalışmaya farklı bir yaklaşım: Otelden çalışma

Seyahat yasakları ve karantina süreçleri nedeniyle, seyahat ve turizm sektörü ciddi anlamda zarar gören sektörlerden biri oldu. Farklı çözümler sunarak ayakta kalmaya çalışan turizm oyuncularına zincir oteller de katıldı. Yakın zamanda Hilton ve Hyatt uzaktan çalışma paketlerini duyururken, Marriott da bu yeni trendde yerini aldı. Otel zincirlerinin sunduğu "otelden çalışma" imkanlarına birlikte bakalım. 

Workstations by Hilton 

Hilton odalarını günlük kullanıma açarak, evden çalışanları, dikkat dağınıklığından arınmak için otelden çalışmaya davet ediyor. Sunulan günlük kullanım paketlerine çay, kahve ikramları ve hızlı Wi-Fi dahil.

Eğer Hilton Honors programına üyeyseniz, Lounge'a erişim ve konaklama kredisi kazanmanız da mümkün. Bunlara ek olarak kahvaltı, atıştırmalık ya da öğle yemeği paket servisi seçenekleri de sunuluyor. Program ABD, Birleşik Krallık ve Kanada'da misafirlerin kullanımına açık. 

Work from Hyatt

Hyatt Work from Hyatt programıyla, havuz kenarında otururken e-postalarızı kontrol edebileceğiniz, öğle arasında sahilde yürüyüş yapabileceğinizi, toplantı sonrasında Spa'ya gidebileceğinizi ve çocuklarla havuzda vakit geçirebileceğinizi belirtiyor. Work from Hyatt paketi kapsamında, size özel olarak sunulan çalışma alınından ve yüksek hızlı inernete erişimden faydalanabiliyorsunuz. 31 mart 2021'e kadar geçerli olan paket, park alanlarından, çamaşırhaneye ve hatta açık büfeye kadar baştan sona bir otel deneyimi yaşamanızı sağlıyor. 

Hyatt'ın Work from Hyatt paketi Kaliforniya, Teksas ve Florida gibi ABD'nin pek çok eyaletinde aktif bir şekilde kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra paketten Hyatt'ın Miami, Hawai, Jamaica ve Meksika'daki otellerinde de faydalanabiliyorsunuz. 

Marriott günlük kullanım ve konaklama seçenekleri

Marriott ise günlük kullanımın yanı sıra evden çalışmaya ara vermek isteyenler için farklı seçenekler sunuyor. 12 saat ile kısıtlı olan günlük kullanım tamamen çalışma odaklı bir anlayışa sahip.Odanızdan çalışabiliyor ve ihtiyaç halinde otelin printer ve scanner gibi araçları kullanabiliyorsunuz. Eğer Bonvoy programına üyeyseniz, üyelik sınıfınıza göre, bu olanaklara ek olarak atıştırmalıklar, Lounge erişimi, indirimler ve puanlar sunuluyor. 

Eğer günlük kullanım ilginizi çekmiyorsa, konaklama seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Otelin tüm imkanlarından faydalanabildiğiniz konaklama paketi, spor salonu, akşam yemeği ve içecekleri de kapsıyor. Konaklama seçeneğinde sunulan odada ayrı bir çalışma alanı da yer alıyor. Eğer ortak alanlarda yemek yemeyi tercih etmiyorsanız, size tanımlanan yemek kuponu ile oda servisini çağırmanız da mümkün. 

Ailesiyle birlikte konaklamak isteyenler ise Marriott Bonvoy Play Pass paketinden faydalanabiliyor. Bu paket ile her bir aile üyesi spor salonu ya da spa gibi farklı aktivitelerden yararlanabiliyor. Otelden çalışmayı tercih eden ebeveynler de otelin toplantı odaları ve çalışma merkezlerini değerlendirme fırsatına kavuşuyor. 

Marriott'un sunduğu günlük çalışma paketleri Hong Kong, New York, Atlanta, Toronto ve Londra gibi daha çok iş merkezlerinin bulunduğu şehirlerde aktif olarak kullanılabiliyor. Konaklama paketi ise Hawaii, Hollanda, Miami ve Dubai gibi daha farklı turistik bölgelerde de geçerli. Play Pass paketinin de başta Meksika, Bali ve Hawaii olmak üzere İspanya'dan Endonezya'ya, Çin'den Mısır'a pek çok Mariott tesisisinde geçerli olduğunu söyleyelim.

Aile tatili kavramı otelden çalışmaya dönüşüyor  

Görünen o ki; pandemi esnasında darbe alan turizm sektörü, bu yeni "çalışma" anlayışını iş akışına ve pazarlama faaliyetlerine ekleyerek zararlarını azaltmayı hedefliyor. Otellerin, bildiğimiz aile tatili anlayışına yeni bir imaj kazandırma çabası içinde olduğunu söylemek mümkün.  

Pandemi sonrası uzaktan çalışma kültürü kalıcı olursa, oteller tarafından sunulan yeni konaklama ve kullanım seçeneklerinin de turizm sektöründe kalıcı olarak yer alması söz konusu olabilir. Ancak şimdlik, hem küresel seyahat yasakları hem de şehirlerde pandeminin artış göstermesi nedeniyle, otellerin çalışma alanı olarak konumlanması pek akılcı gelmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.