Deliveroo'nun eski çalışanları tarafından kurulan market teslimat servisi Dija, 20 milyon dolar yatırım aldı

Deliveroo'nun eski çalışanları tarafından kurulan, Birleşik Krallık merkezli yeni teslimat girişimi Dija, Techcrunch'ın kaynaklarına göre 20 milyon dolar yatırım aldı.
Deliveroo'nun eski çalışanları tarafından kurulan market teslimat servisi Dija, 20 milyon dolar yatırım aldı

Deliveroo'nun eski çalışanları tarafından kurulan, Birleşik Krallık merkezli yeni teslimat girişimi Dija, Techcrunch'ın kaynaklarına göre 20 milyon dolar yatırım aldı. Henüz kapanmamış olan yatırım turunu, Ophelia Brown tarafından kurulan Blossom Capital yönetiyor. Henüz piyasaya sürülmeyen Dija, daha önce Deliveroo'da üst düzey pozisyonlarda görev yapmış Alberto Menolascina ve Yusuf Saban tarafından kuruldu.

Henüz sitesi dahi aktif olmayan girişimle ilgili sınırlı bilgi mevcut. Ekibin konuyla ilgili tecrübesi haricinde girişimin kendi depolarından market ürünleri teslimatı yapması bekleniyor. Ülkemizde çokça örneği bulunan girişimin İngiltere'deki rakibi ise Weezy.

Teslimat konusunda tecrübeli ekip

Alberto Menolascina, Deliveroo'nun Kurumsal Strateji ve Geliştirme direktörüydü ve bundan önce de şirkette çeşitli görevlerde bulundu. Öne çıkan noktası İtalya'da Instacart tarzı market teslimat şirketi olan Everli'yi kurdu ve Just Eat'te çalıştı.

Deliveroo'da kıdemli bir yönetici olan Yusuf Saban İzmir Amerikan koleji çıkışlı. 4 yıldır Deliveroo'da bulunan Saban, daha önce yatırım bankası Morgan Stanley'de çalıştı.

Dija'nın ne zaman tam anlamıyla hayata geçirileceği şu an için belirsiz. Ancak girişim, herkesin online siparişe yöneldiği bu dönemde hayata geçirildiği için yatırımcıların dikkatini daha fazla çekecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.