ABD, Covid-19 konusundaki çabaları nedeniyle Ginkgo Bioworks'e 1,1 milyar dolar kredi verdi

ABD hükümeti, biyoteknoloji şirketi Ginkgo Bioworks'e, hem Covid-19 testi hem de gelecekteki olası salgınlara yardımcı olabilecek tedaviler konusunda hammadde üretimi için 1,1 milyar dolar kredi vermeyi kabul etti.
ABD, Covid-19 konusundaki çabaları nedeniyle Ginkgo Bioworks'e 1,1 milyar dolar kredi verdi

ABD hükümeti, Arda Kutsal'ın yatırımcıları arasında olduğu biyoteknoloji şirketi Ginkgo Bioworks'e, hem Covid-19 testi hem de gelecekteki olası salgınlara yardımcı olabilecek tedaviler konusunda hammadde üretimi için 1,1 milyar dolar kredi vermeyi kabul etti.

Bill Gates'in yatırım şirketi Cascade Investment ve Viking Global tarafından desteklenen Boston merkezli Ginkgo Bioworks, Moderna'nın haberci RNA aşısının üretim sürecinin bir parçasını optimize etmeye yardımcı olmak ve koronavirüs testleri geliştirmek gibi projeler üzerinde çalışıyor. Şirket, devam eden Covid-19 programları için US International Development Finance Corporation veya DFC'den alınan krediyi kullanacağını; gelecekteki olası bir pandemi için altyapısını koruyacağını söylüyor.

Ginkgo'nun kurucu ortağı ve CEO'su Jason Kelly, 100 yıldır global bir salgınla karşılaşılmadığı için, global bir biyogüvenlik altyapısına sahip olmadıklarını; yeni krediyi bu altyapıyı kurmak için kullanacaklarını söylüyor.

Covid-19 için geliştirilmekte olan aşıların çoğu, bir hastanın kendi vücudunu virüsle savaşan antikorları oluşturmaya teşvik etmek için nükleik asit haberci RNA'yı kullanan yeni tedavi türleri şeklinde karşımıza çıkıyor. Ginkgo'nun üretim sistemleri ise şimdiye kadar dünya çapında milyarlarca hastayı aşılamak için gereken ölçekte üretilmemiş olan nükleik asitler de dahil olmak üzere bu tür aşılar için hammaddeler üretebilecek güce sahip.

Moderna ve Pfizer'ın kendi bağımsız üretim planları olsa da Ginkgo, ham madde yapımındaki uzmanlığının benzer ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olacağını umuyor. Son olarak Ginkgo'nun yeni kredi dışında bugüne kadar 900 milyon dolar yatırım aldığını ve 4,5 milyar dolarlık bir değerlemeye sahip olduğunu hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.