Kullanıcıların gizlilik ve güvenliklerinden ödün vermeden verilerinin depolamasını, işlemesini ve dağıtımını sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkan TransferChain, veri depolama ve transferinin yanı sıra mesajlaşma özelliğiyle de kullanıcıların bütün veri alışverişlerinde gizliliği ve güvenliğini sağlıyor.
Alışılagelmiş bulut depolama yöntemlerinden farklı bir çözüm sunan TransferChain'de veriler merkeziyetsiz şekilde saklanıyor. Kısacası TransferChain, blockchain tabanlı bir bulut servisi olarak hizmet sunuyor. Veri depolaması ve paylaşımı konularında güvenlik ve gizliliğe odaklanan TransferChain, ilk etapta masaüstü uygulaması üzerinden hizmet verecek.
Berke Şipka, Mert Başer, Tuna Özen ve Çağatay Tengiz tarafından kurulan TransferChain, şu an 12 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Ekibini büyütmeyi de hedefleyen TransferChain, 2021 yılının ilk yarısında 20 kişinin üzerinde bir ekibe sahip olmayı planlıyor.
Verilerin hem depolanması hem de paylaşılmasına odaklanan TransferChain, temelde tüm veri depolama ve paylaşımı çözümleri ile rakip durumda. Kısacası TransferChain'in rakipleri arasında Google Drive ve Dropbox'tan tutun da WeTransfer'e kadar pek çok önemli rakip var.
Paylaşılan bilgilere göre 2020 yılının ilk aylarında 55 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alan TransferChain, bulut depolama, dosya paylaşımı ve yedekleme hizmetlerini SaaS modeli ile kullanıcılarına sağlayarak gelir elde ediyor. Hem iOS hem de Android platformları için uygulamalar üzerinde de çalışan TransferChain, 2021 yılında mobil uygulamasını beta olarak kullanıcılarına sunmayı hedefliyor.
Uluslararası alanda faaliyet gösteren farklı sektörlerden ve ölçeklerden şirketler tarafından 6 aydır test edilen TransferChain, beta sürümünü 2021 yılının ilk çeyreğinde masaüstü uygulaması ile birlikte sınırlı sayıda son kullanıcı için kademeli şekilde kullanıma sunacak. TransferChain'in çözümünü kullanmak isteyenler buradan bekleme listesine kayıt olabilir.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap