Roket yapımında üç boyutlu baskı teknolojisi kullanan Relativity Space, 500 milyon dolar yatırım aldı

Roket yapımında üç boyutlu baskı teknoloji kullanan havacılık girişimi Relativity Space, Tiger Global Management tarafından yönetilen D Serisi yatırım turunda 500 milyon dolar yatırım aldı.
Roket yapımında üç boyutlu baskı teknolojisi kullanan Relativity Space, 500 milyon dolar yatırım aldı

Roket yapımında üç boyutlu baskı teknoloji kullanan havacılık girişimi Relativity Space, Tiger Global Management tarafından yönetilen D Serisi yatırım turunda 500 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna, Fidelity Management & Research Company, Baillie Gifford, Iconiq Capital ve General Catalyst gibi şirketler katıldı. 

D Serisi'ndeki 500 milyon dolarla birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 700 milyon dolara ulaştı. Şu anda 2,3 milyar dolarlık değerlemeye sahip olan şirket, kendi kategorisinde SpaceX'ten sonra ikinci sırada yer alıyor. Relativity'nin kurucu ortağı ve CEO'su Tim Ellis, bir röportajda turun, endüstriden bağımsız olarak Los Angeles bölgesindeki herhangi bir şirket için bildiği en büyük D Serisi turu olduğunu söyledi.

Girişim, tamamen üç boyutlu yazıcı yardımı ile meydana getirdiği roketini önümüzdeki sene fırlatmaya hazırlanıyor. Yeni fon, şirkete bu konuda yardımcı olacak. Ellis, yeni yatırımcıların şirketin planlarından emin göründüklerini belirterek, şirketin yönetim kurulunda yeni koltuklar almadıklarını belirtti.

Relativity'nin kısa vadede odak noktası, katmanlı üretim teknolojilerini kullanarak geliştirdiği fırlatma aracı Terran 1. Şirket kısa süre önce roketin Aeon 1 motorunun tam görev döngüsü statik yangın testini tamamladı ve moturu 186 saniye boyunca bir test standı üzerinde çalıştırdı. Ayrıca, 2021'in sonlarındaki ilk fırlatmayı destekleyen bir program olan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndaki Launch Complex 16'deki ilk fırlatma sahasında da çalışmalar başladı.

Terran 1, 900 kilograma kadar güneş-eşzamanlı yörüngeye ve 1,250 kilogramı daha düşük eğimli yörüngelere uyduları yerleştirebilecek. Yük hacmindeki artış, diğer fırlatma araçlarından fiziksel olarak biraz daha büyük olan uyduları bile fırlatabilecekleri anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.