Artan e-ticaret ve teslimat opsiyonları perakendecilerin çeyrek açıklamalarını olumlu etkilemekte

Walmart'ın bu hafta başında açıkladığı 3. çeyrek sonuçlarına göre ağırlıklı olarak e-ticaret satışlarından kaynaklanan büyüme görülmekte.
Artan e-ticaret ve teslimat opsiyonları perakendecilerin çeyrek açıklamalarını olumlu etkilemekte

Bu hafta başında 3. çeyrek sonuçlarını açıklayan Walmart, geçen seneye göre e-ticaret satışlarında %79 büyüme yaşadığını belirtti. Bu büyümede online portalın kullanımının artması, mağazadan teslimatların daha sık olması ile birlikte üçüncü partilerin sayısının artması da etkili. Eylül ayında lansmanı yapılan Walmart+ ile de Amazon'un sunduğu ayrıcalıkların sunulmaya başlaması perakende zincirinin daha çok tercih edilmesini sağlamış gibi görünüyor. 

Bununla birlikte salgın döneminde sepet tutarlarının artması, temel ürünlere daha çok ihtiyaç duyulması ve özellikle ilk dönemdeki stok alışkanlığı da perakendecilerin gelirlerini artıran etkenlerden. Mağazaların %75'in gel-al servisi, %60'ından ise aynı gün teslimat sunulması Walmart'ın online alışveriş büyümesinde etkili olarak özellikle Q3 açıklamalarının daha olumlu sonuçlanmasını sağlamışa benziyor. Mayıs ayında yaptığımız araştırmada da görülen online market alışverişi alışkanlığını da düşündüğümüzde bugün geldiğimiz perakendeci gelişmelerinde bu değişimlerin etkili olduğunu söylemek mümkün. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.