Londra merkezi fintech Modulr, PayPal'dan 11,9 milyon dolar yatırım aldı

Dijital işletmeler için Payments as a service API'ı olarak görev yapan Modulr'ın paylaştığı bilgilere göre girişim, 11,9 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı.
Londra merkezi fintech Modulr, PayPal'dan 11,9 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezi bir fintech olarak karşımıza çıkan Modulr, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Dijital işletmeler için Payments as a service API'ı olarak görev yapan Modulr'ın paylaştığı bilgilere göre girişim, 11,9 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu 11,9 milyon dolarlık yatırım PayPal Ventures tarafından yapıldı. Modulr girişiminin yaptığı açıklamalara göre alınan yeni yatırım, girişimin yeni ürünler geliştirmesi ve müşteri tabanını genişletmesi için kullanılacak.

2015 yılında Cyrus Wadia, Jakub Zmuda, Martin Threakall, Myles Stephenson ve Ritesh Tendulkar tarafından kurulan Modulr, kullanıcılarının sahip olduğu ürün veya sistemler ile entegre bir şekilde çalışan finansal teknolojiler sunuyor.

Modulr'ın çözümü ile kullanıcılar, ödeme akışlarını otomatize edebilir, platformlarına ödeme seçeneği ekleyebilir veya Modulr'ın sağladığı API üzerinden yeni ödeme ürün veya servisleri geliştirebilir. Modulr'ın Bank of England, Visa ve Mastercard ile entegre bir şekilde çalıştığını da ekleyelim.

Modulr kısa süre önce Central Bank of Ireland'dan elektronik para lisansı da aldı. Alınan yeni yatırım ile birlikte Modulr'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım 83,8 milyon dolara ulaştı. Girişimin yatırımcıları arasında ise PayPal Ventures, Highland Europe, Frog Capital, Blenheim Chalcot, Capability ve Innovation Fund'ın yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.