Amazon, uzun süredir beklenen drone projesi üzerinde çalışan onlarca çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor

Financial Times'ın haberine göre, Amazon'un, teslimat drone projesi Amazon Prime Air üzerinde çalışan düzinelerce personelini işten çıkardığı ve bunun yerine cihazları oluşturmaya yardımcı olması için harici üreticilere başvurduğu söyleniyor
Amazon, uzun süredir beklenen drone projesi üzerinde çalışan onlarca çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor

Financial Times'ın haberine göre, Amazon'un, teslimat drone projesi Amazon Prime Air üzerinde çalışan düzinelerce personelini işten çıkardığı ve bunun yerine cihazları oluşturmaya yardımcı olması için harici üreticilere başvurduğu söyleniyor. Habere göre online perakende devi, insansız hava aracının bileşen parçalarını üretmek için İspanyol Aernnova Aerospace ve Avusturyalı FACC Aerospace ile geçici anlaşmalar yaptı.

Ancak ne Amazon ne de Aernnova Aerospace ile FACC Aerospace konuyla ilgili yorum yapmayı kabul etti. 

Amazon, yaklaşık 2,3 kilogram ağırlığında paketleri 30 dakikadan kısa sürede teslim etmek için elektrikli drone kullanmayı planlıyor ve bunun için 2013'ten bu yana çalışmalar yapıyor. Financial Times'a bilgi veren konuya yakın bir kişi, Amazon'un geçen yıl birden fazla şirkete teklif talebi gönderdiğini, bunun da üçüncü şahıslarla yakında ek anlaşmalar yapılabileceği anlamına geldiğini söylüyor.

Aynı kişi, projenin ilk açıklanmasının üzerinden yedi yıl geçtiğini ve Amazon'un hala drone teslimatları konusunda yıllar süren çalışmalar yapması gerektiğini açıkladı. Ancak gelişimin, önümüzdeki yılın başında yavaş ama kesin bir şekilde ilerleyeceğini de sözlerine ekledi.

Söz konusu iki harici üretici olan Aernnova ve FACC'nin havacılık endüstrisi için uçak bileşenlerinin üretiminde uzmanlaştığını belirtelim. İki şirketin de müşterileri arasında Airbus, Boeing ve Bombardier gibi hepimizin yakından tanıdığı isimler bulunuyor.

Amazon, Haziran 2019'da drone teslimatlarını test etmeye başlamak için Federal Havacılık İdaresi'nden (Federal Aviation Administration) izin aldı. FAA ise ağustos ayında Amazon'a drone teslimatları yapmaya başlama izni verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.