Seyahat girişimi Tourlane, 20 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcılarının günlük turları online olarak planlamalarını ve rezerve etmelerini sağlayan bir çözüm sunan Tourlane, yeni bir yatırım aldığını açıkladı.
Seyahat girişimi Tourlane, 20 milyon dolar yatırım aldı

Seyahat girişimi Tourlane'nin Sequoia ve Spark Capital'dan 47 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Kullanıcılarının günlük turları online olarak planlamalarını ve rezerve etmelerini sağlayan bir çözüm sunan Tourlane, yeni bir yatırım aldığını açıkladı.

Tourlane tarafından yapılan açıklamalara göre girişim, 20 milyon dolar ek yatırım aldı. Paylaşılan bilgilere göre 20 milyon dolarlık yeni yatırım, 2019 yılının Mayıs ayında gerçekleşen 47 milyon dolar C serisi yatırım turuna ek olarak alındı. Yeni yatırım ile birlikte Tourlane, C serisi yatırım turunda 67 milyon dolar yatırım almış oldu.

Tourlane tarafından paylaşılan bilgilere göre 20 milyon dolarlık yeni yatırım, şirketin finansal istikrar sağlaması için kullanılacak. 20 milyon dolarlık ek yatırımın Sequoia, Spark Capital, DN Capital ve HV Capital tarafından yapıldığını da ekleyelim.

Alınan yeni yatırım ile birlikte 2016 yılında Julian Stiefel ve Julian Weselek tarafından Berlin'de kurulan Tourlane'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 100 milyon doları aşmış durumda. PitchBook'un verilerine göre Tourlane girişiminin değerlemesi ise 242 milyon dolar.

Pandeminin seyahat işini tekrar düşmek için br fırsat olduğuna inandıklarını belirten Tourlane kurucu ortağı Julian Stiefel, Corona virüs salgınının Tourlane'in iş modeli için bir katalizör görevi göreceğini de sözlerine ekledi. Pandemi nedeniyle Tourlane'in zor günler geçirdiğini ve küçülmeye gittiğini de belirtelim. Pandemi öncesinde 290'ı aşkın çalışana sahip olan Tourlane'in şu an için 250'ye yakın çalışanı bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.