Envanter yönetim platformu Food Market Hub, 4 milyon dolar yatırım aldı

Malezya merkezli Food Market Hub, yiyecek ve içecek satışlarını doğrudan tedarikçilere bağlayarak siparişleri iletmeyi ve yönetmeyi kolaylaştıran bulut tabanlı bir platform olarak hizmet veriyor.
Envanter yönetim platformu Food Market Hub, 4 milyon dolar yatırım aldı

Malezya merkezli Food Market Hub, yiyecek ve içecek satışlarını doğrudan tedarikçilere bağlayarak siparişleri iletmeyi ve yönetmeyi kolaylaştıran bulut tabanlı bir platform olarak hizmet veriyor. Şirket bugün, A Serisi yatırım turunda SIG ve Go-Ventures'tan 4 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yeni yatırımla beraber Food Market Hub'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 4,7 milyon dolara ulaştı. Food Market Hub'ın aldığı yatırımın bir kısmı Endonezya, Tayland ve Vietnam'a genişlemek için kullanılacak. 

2017 yılında Anthony See ve Shayna Teh tarafından kurulan Food Market Hub, şu anda Malezya, Singapur, Hong Kong ve Tayvan'da yaklaşık 2 bin yiyecek ve içecek satış noktası tarafından kullanılıyor. Platform, yıllık bazda yaklaşık 200 milyon dolarlık satın alma siparişini yönetiyor ve Din Tai Fung, Kentucky Fried Chicken ve Putien gibi tanınmış markalar tarafından kullanılıyor.

Food Market Hub, yiyecek ve içecek satış noktalarını merkezi mutfaklar ve tedarikçilerle bağlayarak satın alma ve envanter takibini otomatik hale getiriyor. Siparişler platform üzerinden veya e-posta ve WhatsApp aracılığıyla verilebiliyor. Platform ayrıca geçmiş verileri analiz ederek satın alma ihtiyaçlarını tahmin etmek için yapay zeka tabanlı teknolojiyi kullanıyor.

Food Market Hub'ın hedef müşterisi, zincirlere veya franchise'lara dönüşen restoranlardan oluşuyor. Şirketin kurucu ortaklarından Shayna Teh, Food Market Hub'ı kullanmaya başlamadan önce, birçok müşterinin envanter seviyesini izlemek için Excel tablolarına ve not defterlerine güvendiğini; telefon görüşmeleri, e-postalar veya WhatsApp aracılığıyla sipariş verdiğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.