BRAND SPEAK

Albert Genau, satışlarının yüzde 41'ini Paynet sistemleri aracılığıyla tahsil ediyor

Albert Genau, sunduğumuz altyapı desteği ile tahsilat oranını artırırken, daha fazla bayilik verilmesi ve bayilerin tahsilat enstrümanlarının artması sonucunda önemli bir ciro artışı yaşadı.
Albert Genau, satışlarının yüzde 41'ini Paynet sistemleri aracılığıyla tahsil ediyor

Paynet olarak 2000’li yılların başlarında “bayi kanalında kredi kartı ile tahsilat” fikriyle yola çıktık. Bugün ise farklı sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 20 binden fazla işletmenin finansal süreçlerini dijitalleştiren Merkez Bankası lisanslı bir finansal teknoloji şirketiyiz. 

Paynet'te sunduğumuz çözümleriyle işletmelerin ödeme ihtiyaçlarına cevap veriyor ve gelir elde etmelerini kolaylaştırıyoruz. Gelin sunduğumuz finansal çözümlerin, şirketlere nasıl fayda sağladığını birlikte inceleyelim. 

Albert Genau ve Paynet 

37 yıllık ticari geçmişe sahip Işıldak A.Ş. Albert Genau markasıyla cam balkon sistemleri üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteriyor. Alanının en büyük üreticilerinden biri olan Albert Genau ürünleri 62 ülkeye ihraç ediliyor.  

Albert Genau, faaliyet göstediği sektörde yer alan bir çok işletmede olduğu gibi ürün ve hizmetlerini son kullanıcıya ulaştırırken, profesyonel bayi ve altbayi yapıları ile katmanlı bir dağıtım kanalı organizasyonu kullanıyor. 

Son kullanıcı ile üretici arasındaki ürün hizmet akışı, tersine çalışan bir ödeme tahsilat sistemi ihtiyacını da beraberinde getiriyor.

Albert Genau bizimle tanışmadan önce, bayileriyle arasında düzenli olarak gerçekleşen bu ürün – ödeme akışını en basit ve sorunsuz şekilde nasıl gerçekleştirebileceği sorusuna cevap arıyordu. 

Son kullanıcılar, Albert Genau ürün ve hizmetlerini satın almak istediklerinde ağırlıklı olarak kredi kartı ile ödeme yapmayı tercih ediyordu. Bu bilgi doğrultusunda kartlı ödeme sistemlerini merkeze alarak konu ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Albert Genau süreci şöyle aktarıyor: 

Yaptığımız araştırmalar sonrasında yapımıza uygun olabileceğini düşündüğümüz bazı çözümleri inceledik ancak piyasada alt yapısı oluşmamış ve mali sonuçlarına bakılmaksızın yapılan kredi kartı ödemelerinin bize hitap etmediği sonucuna vardık.  Birçok banka ile yapılan görüşmelerde, bankalar pos cihazlarını hemen bayilerimize kurabileceklerini belirttiler. Ancak, pos cihazından yapılacak tahsilatlarda, bayinin müşterisi ile firmamızın bağlantısının mali açıdan çözülemediğini gördük. Direkt son kullanıcıya satış yapmamamız nedeni ile “banka – ana firma – bayi – son kullanıcı” dörtlüsünün doğru kurgulanmış bir sistem arayışımız devam ederken Paynet ile tanıştık.

Banka, ana firma, bayi ve son kullanıcı akışının doğru kurgulandığı bir sistem

Paynet olarak özellikle bayi, altbayi, distribütör ve ana firma gibi çoklu katmanlarda faaliyet gösteren iş modellerinde olmak üzere kartlı ödeme ihtiyacına çözüm sunuyoruz.

Albert Genau, Paynet altyapısında şirketin ihtiyacı olan, “banka – ana firma – bayi – son kullanıcı” dörtlüsünün hukuki sorumluluklarının her açıdan doğru kurgulandığını gözlemledi.

Paynet'in geliştirmiş olduğu ödeme portalı, uzaktan tahsilat almaya olanak sağlayarak fiziksel bağımlılığı ortadan kaldıran Paylink ve mobiliteye hizmet ettiği için sahada görev yapan ekiplerin yoğun kullandığı Paynet CepPOS ürünü, Albert Genau'nun birçok ihtiyacına tek elden cevap vererek tüm iş modelini dijitalleştirmesine olanak sağladı.

Albert Genau dijitalleşme sürecini şöyle ifade ediyor: 

Paynet ile yaptığımız anlaşma sonrasınta tek bir sözleşme ile bir günde tüm kredi kartı programlarına taksit yapabiliyor konuma geldik. Bayilerimizin uzun vadelerle ürün satışını destekledik. Son kullanıcının bayilerimizde talep ettiği tüm kart markalarına ve taksit seçeneklerine anında cevap vererek satışlarımızı artırırken tahsilat hızımızı da artırdık. Bayi ve bayiye ödeme yapacak son kullanıcı risklerini azalttık.

Paynet, Albert Genau'nun finansal süreçlerini nasıl dijitalleştirdi?

Albert Genau, Paynet öncesinde bayileriyle arasında çek-senet teminat mektubu gibi klasik tahsilat sistemlerini kullanan bir iş modeli olduğunu belirtiyor. Bu iş modelinde bayiler de Albert Genau'dan bağımsız olarak bankalarla yaptıkları anlaşmalar neticesinde (her bayi ölçeğine göre farklı kondisyonlarda) POS cihazları kullanıyordu.

Albert Genau, aslında aynı kanal içerisinde yönetilmesi gereken bu yapının birbirinden bağımsız olarak çalıştırılmasının, her şeyden önce çok maliyetli ve işgücü/zaman israfına yol açtığı için son derece verimsiz olduğunu açıklıyor: 

Biz Paynet ile tüm Albert Genau ekosistemini tek bir çatı altında toplayarak hem bu verimsiz modelin olumsuzluklarını önledik hem de markamız altında oluşan ekonomik aktivitenin ölçek etkilerinden faydalanmaya başladık. Bayilerimiz her banka ile tek tek anlaşma yapmak yerine Albert Genau’nun sağlamış olduğu ölçekten yararlanabiliyorlar.

Bunun uzun vadede yeni bayilikler oluşturmada, bayilerimizin uzun taksitlerle satış yapmalarında, bayilerimizin ticari risklerinin azalmasında, son kullanıcıya tüm banka kartları ile çok çeşitli seçenekler oluşturmada önemli yol aldık.

2020’de toplam cirodaki Paynet payı % 41,40’a ulaştı

Albert Genau, 23 Haziran 2017’de başlayan Paynet sistemine, 2017 sonunda 41 bayimizin katılımı gerçekleşti. Firmanın bayilere sağladığı kampanya ve destek paketleri ile, 2020 3. Çeyrek sonu itibari ile Paynet sistemine 262 bayimizin katılımı sağlandı. Şirket, Paynet'in Albert Genau'ya finansal katkısını şöyle aktarıyor:

Cirosal anlamda neler yapılabileceği başlangıçta soru işaretleri ile dolu olsa da, yurtiçi satışlarımızın 2019 yılında % 32,80’ni, yine 2020 3. Çeyrek sonu itibari ile % 41,40’nın tahsilatını gerçekleştirmemiz, Paynet ve Albert Genau işbirliğinin olumlu yolda ilerlediğinin göstergesi olduğunu düşünüyoruz.

Kısacası 2019’da toplam cirodaki Paynet payı yüzde 32,80 iken 2020’de bu payın yüzde 41,40’a çıktığını söyleyebiliriz. Albert Genau'ya verdiğimiz altyapı desteği ile tahsilat oranının artması, daha fazla bayilik verilmesi ve bayilerin tahsilat enstrümanlarının artmasının şirkete genel olarak fayda sağladığını bilmek, yaptığımız işin önemini bir kez daha bizlere hatırlatıyor.  

Bununla birlikte Albert Genau'da iş hacminin de bayilik sayısının artmasına paralel olarak ciddi oranda arttığını eklemekte fayda var: 

Bu olumlu ilerlemenin, yurtdışında yaklaşık 62 ülkeye ihracat yapan firmamızın, Paynet’in yurtdışı satışlarımıza da çözüm üretmesi ile daha da büyüyeceği kanaatindeyiz.

Paynet CSO'su Onur Ertürk ise "Çözüm sunduğumuz her işletmeye müşteri değil iş ortağı olarak bakıyoruz. Hizmet politikamız da bu bakış açısı ile şekilleniyor. Üye işyerlerimizin iş modellerini, finansal dinamiklerini anlamaya çalışıyor onların hayatını dijitalleştirmek ve katma değer yaratabilmek için aynı takımın bir parçası gibi davranıyoruz. Albert Genau markasına uzun yıllardır bu bakış açısı ile hizmet veriyoruz. Birbirimizi iyi dinliyor iş modellerimizi anlıyor ve kabiliyetlerimizi çok iyi biliyoruz. Bu bakış açısının üye işyerlerimizin iş sonuçları üzerinde yarattığı pozitif etkiyi görmek bizleri son derece mutlu ediyor." şeklinde görüşlerini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.