Motosikletler için güvenlik sistemi geliştiren Ride Vision, 7 milyon dolar yatırım aldı

Ride Vision, A serisi yatırım turunda 7 milyon dolar yatırım aldı. Ride Vision tarafından paylaşılan bilgilere göre 7 milyon dolarlık yatırım OurCrowd tarafından yapıldı.
Motosikletler için güvenlik sistemi geliştiren Ride Vision, 7 milyon dolar yatırım aldı

Motosiklet kazalarını önlemek için yapay zeka destekli güvenlik sistemi geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Ride Vision, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Ride Vision, A serisi yatırım turunda 7 milyon dolar yatırım aldı. 

Ride Vision tarafından paylaşılan bilgilere göre 7 milyon dolarlık yatırım OurCrowd tarafından yapıldı. OurCrowd'ın haricinde 7 milyon dolarlık yatırım turuna YL Ventures, Mobilion ve Metagal'in katıldığını da ekleyelim. Ride Vision'ın en son 2018 yılında genelde siber güvenlik girişimlerine yatırım yapan YL Ventures liderliğinde 2,5 milyon dolarlık tohum yatırım aldığını da hatırlatalım.

Alınan 7 milyon dolarlık yatırım ile birlikte ise şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım 10 milyon dolar ulaştı. Paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım pazarlama çalışmaları, Ar-Ge ve ekibin büyütülmesi için kullanılacak. Yatırım haberinin yanı sıra yeni bir iş birliği ile de karşımıza çıkan girişim, lastik ve parça üreticisi Continental ile iş birliğine gittiğini de duyurdu.

2018 yılında Lior Cohen ve Uri Lavi tarafından kurulan Ride Vision, geliştirdiği sensörler ve yapay zeka teknolojisi sayesinde olası çarpışma durumlarını tespit ederek motosiklet kullanıcılarını uyarıyor. Girişim tarafından geliştirilen Ride Vision 1 isimli güvenlik sistemi 2021 yılının ilk çeyreğinde çeşitli Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.