Aynı gün veya randevulu teslimat gerçekleştiren yeni nesil kargo şirketi: Bir Günde Kargo

Bir Günde Kargo, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Ankara'da ertesi gün, aynı gün kargo ve randevulu teslimat gibi seçenekler sunuyor; gün içinde kargo çıkışı olan bir ürünün akşama kadar tüketicinin elinde olmasını sağlıyor.
Aynı gün veya randevulu teslimat gerçekleştiren yeni nesil kargo şirketi: Bir Günde Kargo

E-ticarete olan talep, bilhassa pandemi döneminde ciddi anlamda artış gösterdi. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 2020'nin ilk 6 ayında e-ticaret hacmi, geçen yıla göre yüzde 64 artarak 91,7 milyar TL oldu. Bu dönemde e-ticaret platformları ciddi bir yoğunluğa ev sahipliği yapsa da ne yazık ki kullanıcı tarafında, bu alanda bazı konular sıkıntı yaratmaya devam ediyor ve bunların başında kargo şirketleri geliyor.

Sadece Şikayetvar platformunda bile "kargo" araması yaptığınızda binlerce sorunla karşılaşıyorsunuz. Ancak son dönemde bu şikayetleri göz önünde bulunduran girişimciler yeni nesil kargoculuk anlayışını geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya başladılar. Bu sektörün yeni oyuncularından biri de "kargoları bir günde teslim etme" mottosuyla hayata geçirilen Bir Günde Kargo.

Ertesi gün, aynı gün kargo ve randevulu teslimat seçenekleri

Bir Günde Kargo, standart kargo anlayışından uzak, müşteri odaklı hatta kuruma ve kişiye özel bir hizmet sunuyor. Platform, ağırlıklı olarak gıda, giyim ve kozmetik sektörlerine hizmet veriyor ve her kuruma özel çözüm önerileri geliştiriyor, bu çözümleri gelişmiş teknolojik altyapısı ile çalıştığı kuruma entegre ediyor. İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Ankara illerinde ertesi gün, aynı gün kargo ve randevulu teslimat gibi seçenekler sunuyor; gün içinde kargo çıkışı olan bir ürünün koşullar ne olursa olsun akşama kadar tüketicinin elinde olmasını sağlıyor. En düşük teslimat süresinin 14 dakika olduğu Bir Günde Kargo, maksimum 24 saat içinde teslimat garantisi veriyor.

Bir Günde Kargo, sektörde yöneticilik yapan dört profesyonel Yaşar Kımıl, Evrim Şen, Levent Kaya ve Aydın Kara tarafından 2018 yılında kuruldu. Kurucu ortaklardan Yaşar Kımıl, 2014 yılında çalışmış oldukları şirket kapanma kararı alınca ekip arkadaşı Levent Kaya ile birlikte kendi ayakları üzerinde durmaya karar verdiklerini; 2018 yılında “Bir Günde Kargo”yu kurduklarını belirtiyor. 1,5 yıl sonra ise yine sektörden arkadaşları olan Evrim Şen'in ve son olarak da üniversiteden arkadaşı Aydın Kara'nın kendilerine katıldığını söylüyor. 

Toplamda 11 milyon teslimat gerçekleştirdi

Bir Günde Kargo, şu an için İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Ankara illerinde ertesi gün, aynı gün kargo ve randevulu teslimat gibi seçenekler sunuyor. 60’a yakın yerli ve yabancı markayla çalışıyor. Şirket bugün geldiği noktada, günlük 8 bin adet, aylık 250 bin kargonun işlem gördüğünü söylüyor. Bir Günde Kargo, bugüne kadar sanal market ve günlük kargo operasyonlarında toplamda 11 milyon adet teslimat gerçekleştirdi.

Bir Günde Kargo'nun şu anda 200’e yakın çalışanı bulunuyor. Beyaz yakalı çalışan ise 30 kişi civarı. İstanbul’da 2 operasyon merkezi, 9 depo, İzmir’de 1 depo, 2 şube, Bursa’da 1 depo, 2 şube, Ankara’da 1 depo, 3 şube, Antalya’da 1 depo, 1 şube ile hizmet veriyor. Bir Günde Kargo’nun 12 kamyon, kargo dağıtımlarında kullanılan 80 hafif ticari kamyonet aracı, 105 motosiklet, 50’nin üzerinde kiralık hafif ticari araçla da diğer personeli görev alıyor.

GPS entegrasyonlu takip sistemi

Şirket, sanal market operasyonlarında rakiplerinin hepsiJet ve Paket Taxi gibi firmalar; günlük kargo operasyonlarında ise Kolay Gelsin, Jetizz, hepsiJet ve Trendyol Express olduğunu söylüyor. Bir Günde Kargo, maksimum 24 saat içinde teslimat yaptıklarını ve bunu garanti ettiklerini belirtiyor. Ayrıca geliştirdiği teknoloji sayesinde randevulu kargo sistemini devreye soktuklarının; GPS entegrasyonlu takip sistemiyle kargonun nerede olduğunu ve ne zaman sizde olacağını, kargoyu kimin getirdiğini görebileceğinizin altını çiziyor.

6 yıllık bir fikir aşaması sonrası 2 yıl önce, tamamen kendi altyapısıyla hayata geçirilen Bir Günde Kargo, şu ana kadar herhangi bir yatırım almadı. Ancak şirket yatırım görüşmelerinin devam ettiğini ve bu konuda adımlarını dikkatli attıklarını belirtiyor. 

Birim başına ücretlendirme ve aylık ücretlendirme

Bir Günde Kargo, bireysele değil kurumlara yönelik hizmet veriyor. Hizmet verdiği firmalar arasında çok büyük hacimli firmalar olduğu gibi KOBİ’ler de olabiliyor. Bu bağlamda gelir modeli birim başına ücretlendirme şeklinde. Sanal market olarak adlandırılan firmaların kullanımına sunduğu araçlar için de aylık ücretlendirme üzerinden gelir elde ediyor.

Ciro hedefi 20 milyon TL

Şirket, 2021 yılı içerisinde Türkiye genelinde toplamda 16 büyükşehirde hizmet vermeyi hedefliyor. Mevcut hizmet sağlanan illerde ise şube sayılarını ikiye katlamayı planlıyor. 2021 yılı sonuna kadar en büyük hedeflerinden birisi de günlük 50 bin kargo taşıyor olmak, bununla doğru orantılı olarak ciro hedefi ise aylık 20 milyon TL. Bir Günde Kargo, bu hedefiyle birlikte 2021 yılı sonuna kadar ortalama 1000 kişiye istihdam sağlamak için de çalışıyor.

Şu an pazarın yüzde 5’ine hitap eden Bir Günde Kargo, önce iki basamaklı rakamları, sonra da uzun vadede bu sektördeki en iyi 5 oyuncudan birisi olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.