7 gün 24 saat para transferi: Merkez Bankası'ndan anlık ödeme sistemi FAST

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) olarak isimlendirilen yeni ödeme sistemi ile birlikte kullanıcılar, farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içinde gerçekleştirebilecek.
7 gün 24 saat para transferi: Merkez Bankası'ndan anlık ödeme sistemi FAST

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün resmi web sitesinden yayınladığı bir duyuru ile yeni bir ödeme sistemini hizmete açmak üzere hazırlıklarını tamamladığını paylaştı. FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) olarak isimlendirilen yeni ödeme sistemi ile birlikte kullanıcılar, farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içinde gerçekleştirebilecek.

Hesaplar arasındaki para transferlerinin 7 gün 24 saat gerçekleştirebileceğini de ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre 18 Aralık 2020 tarihinden itibaren pilot uygulama olarak hizmete sunulacak olan FAST ödeme sisteminin ilerleyen dönemlerde ise kademeli bir şekilde tüm vatandaşların kullanımına açılması planlanıyor.

Yapılan açıklamada sistemin kısa bir zaman içerisinde tüm finansal kuruluşları kapsayacak şekilde yaygınlaşmasının hedeflendiği de paylaşıldı. FAST ödeme sistemi ile birlikte ödemelerin telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak daha kolay bir şekilde başlatılmasını sağlayan "Kolay Adresleme Sistemi" de kullanımına sunulacak.

Son olarak yapılan açıklamada TCMB’nin ülkemiz perakende ödeme sistemleri altyapısını, yenilikçi finansal teknolojileri ve iş yapış yöntemlerini destekleyecek şekilde geliştirmeye yönelik çalışmalarında önemli bir adımı tamamlanmış olduğunun da altı çizildi. FAST ödeme sistemi ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.