Hong Kong merkezli insurtech Coherent, 14 milyon dolar yatırım aldı

Hong Kong merkezli insurtech Coherent, Cathay Innovation'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı.
Hong Kong merkezli insurtech Coherent, 14 milyon dolar yatırım aldı

Hong Kong merkezli insurtech Coherent, Cathay Innovation'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Franklin Templeton da katıldı. Yeni yatırım, pandemi nedeniyle olağan satış süreçlerine daha fazla dijital hizmet eklemek isteyen sigortacılar da dahil olmak üzere Asya'daki müşteri tabanını genişletmek için kullanılacak. 

2018'de kurulan Coherent'ın Product Factory adlı platformu, sigorta sağlayıcılarının Excel fiyatlandırma modellerini yükleyerek işlemlerini dijitalleştirmesine olanak tanıyor; bu da IT departmanlarının yeni kod yazmasına veya bu departmanların altyapılarını yeniden düzenlemesine gerek olmadığı anlamına geliyor.

Şirket ayrıca, Coherent Connect, Coherent Explainer ve Coherent Flow olmak üzere müşterilerle çalışmak için üç farklı araç sunuyor. Coherent Connect, bir sosyal medya pazarlama kampanya yöneticisi iken; Coherent Explainer, teklifleri ayırmak için bir satış aracı olarak hizmet veriyor. Coherent Flow ise temsilcilerin görüntülü sohbet ve elektronik imzalar gibi özelliklerle müşterilere uzaktan poliçe satmasına olanak tanıyor.

Coherent'in kurucu ortağı ve CEO'su John Brisco, girişimin 2020 boyunca 10 küresel pazarda 30'dan fazla sigortacı ile çalıştığını söylüyor. Coherent, aldığı yeni yatırımla ise Çin ve Asya'daki yükselen pazarlara odaklanacak. Şu anda yaklaşık 120 çalışanı olan girişim, Hong Kong, Singapur, Şangay ve Manila'daki teknoloji ve sigortacılık yeteneklerini artırmayı; aynı zamanda Japonya, ABD ve Tayland'da yeni ekipler kurmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.