Berlin merkezli elektrikli scooter girişimi Tier, 250 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli elektrikli scooter girişimi Tier, Softbank Vision Fund'ın liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 250 milyon dolar yatırım aldı.
Berlin merkezli elektrikli scooter girişimi Tier, 250 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli elektrikli scooter girişimi Tier, Softbank Vision Fund'ın liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 250 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Mubadala Capital, Northzone, Goodwater Capital, White Star Capital, Novator ve RTP Global da katıldı. Şirket, aldığı yeni yatırımla e-scooter hizmetini genişletmenin yanı sıra, döngüsel bir ekonomiye geçişi destekleme hedefini daha da ileriye taşıyacağını umduğu yeni bir pil şarj ağı sunmaya hazırlanıyor.

Tier CEO'su ve kurucu ortağı Lawrence Leuschner, önümüzdeki birkaç yıl için net bir stratejilerinin bulunduğunu; bu nedenle vizyonlarını gerçekleştirmek için biraz sermayeye ihtiyaçlarını olduğunu söylüyor. 2018'de kurulan Tier, Bird ve Lime gibi ABD merkezli mikro mobilite şirketleri burada büyük adımlar atarken bile Avrupa pazarına sıkı sıkıya odaklandı. Şu anda Berlin merkezli Tier'in 10 ülkede 80 şehirde 60 bin scooter'ı bulunuyor.

Tüm mobilite şirketleri çevre için bazı olumlu faydalar sunduğunu iddia etse de Tier, etkisini optimize etmeye çalışan e-scooter sistemiyle bunu bir adım daha ileri götürdü. Leuschner, Tier'i inşa ederken scooter'larının dayanıklılığını artırmaya odaklandı. Tier, bakım ve ücretlendirme işini çalışanlara yaptırmak yerine, scooter filolarını yönetmenin her yönünü kucaklayan bir operasyon şirketi olarak tasarlandı. Zira her şeyi kendi bünyesinde tutmak, Tier'in scooter'larının ömrünü uzatmasına ve çevresel etkilerini azaltmasına yardımcı oluyor.

Şirket geçtiğimiz yıl, değiştirilebilir pilleri olan scooter'lara geçmeye başladı. Bisiklet ve elektrikli araçlar kullanarak Tier çalışanları, scooter'ları şarj istasyonlarına taşımak için araç kullanmak yerine şarj edilmiş pilleri taşıyor ve mevcut pilleri değiştiriyor.

Leuschner, bu aynı zamanda şirketin bu yıl karlı hale gelmesine de olanak sağladı. Bird ve Lime gibi rakipler, geçtiğimiz bahar virüsün yayılmasının ekonomik etkileriyle başa çıkmak için işten çıkarmaları duyururken, Tier tüm çalışanları elinde tutmaya karar verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.