125 milyon dolar yatırım alan online etkinlik platformu Hopin'in değerlemesi, 2,1 milyar dolara ulaştı

Online etkinlik platformu Hopin, şimdi ise IVP ve Tiger Global'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 125 milyon dolar yatırım aldı ve bununla beraber şirketin değerlemesi 2,1 milyar dolara ulaştı.
125 milyon dolar yatırım alan online etkinlik platformu Hopin'in değerlemesi, 2,1 milyar dolara ulaştı

Covid-19 pandemisi ile online etkinliklere olan talep de bir hayli arttı. Bu kapsamda faaliyet gösteren girişimlerden Hopin, haziran ayında gerçekleşen A Serisi'nde 40 milyon dolar yatırım almıştı. Online etkinlik platformu Hopin, şimdi ise IVP ve Tiger Global'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 125 milyon dolar yatırım aldı ve bununla beraber şirketin değerlemesi 2,1 milyar dolara ulaştı. Yatırım turuna, Northzone, Salesforce Ventures, Seedcamp, Accel, DFJ Growth ve Coatue da katıldı.

Hopin, sekiz ay önce 8 çalışan, 5 bin kayıtlı kullanıcı ve 1800 müşteriye sahipti. Şirket, şimdi ise 200 çalışana, 3.5 milyon kullanıcı ve 50 bin kuruluştan oluşan müşteri yelpazesine sahip. Hopin, yıl sonuna kadar da 150 kişiyi daha işe almayı planlıyor. Kısacası Hopin, pandemiden olumlu olarak etkilenen şirketler arasında yer alıyor. Hopin'in kurucu ve CEO'su Johnny Boufarhat, etkinliklerin bundan sonra asla eskisi gibi olmayacağını; hibrit bir geleceğin bizleri beklediğini söylüyor.

Hopin'in hikayesi aslında beş yıl öncesine, Boufarhat'ın bağışıklık sistemini ve dışarı çıkmasını etkileyen bir ilaçtan etkilenmesine kadar uzanıyor. Boufarhat, evde kalmak zorunda olduğu için Hopin'i geliştiriyor. Hopin resmi olarak Haziran 2019'da doğdu ve ilk müşteriler aynı anda platforma katıldı. Ekim 2019'da Seedcamp tarafından yönetilen bir finansman turunun ardından, şirket, ürün geliştirme sürecini hızlandırarak, Accel liderliğindeki tohum turu öncesinde Ocak ayında ürününü tam anlamıyla piyasaya sürdü. 

Boufarhat, Hopin'in diğer teknolojilerin girişim ​​ile kesişebileceği bir platform olmasını istiyor. Hopin'in üçüncü taraf VR teknolojisiyle bu şekilde çalıştığını söylüyor. Şirket platformuna, insanların olayları konuşmacıya, konuya ve diğer parametrelere göre sıralamasına olanak tanıyan özellikler de ekliyor.

Hopin, aldığı yeni yatırımı ürününe odaklanmak, platformunu ve ekibini ölçeklendirmek ve ikiye katlamak için kullanacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.