Electric Assisted Vehicles'ın elektrikli araçları, 5 yıl içinde şehir trafiğini yarı yarıya azaltabilir

Electric Assisted Vehicles, önümüzdeki beş yıl içinde şehir trafiğini yarı yarıya azaltabileceğini söylediği küçük, sıfır emisyonlu taksilerini tanıttı.
Electric Assisted Vehicles'ın elektrikli araçları, 5 yıl içinde şehir trafiğini yarı yarıya azaltabilir

Electric Assisted Vehicles, önümüzdeki beş yıl içinde şehir trafiğini yarı yarıya azaltabileceğini söylediği küçük, sıfır emisyonlu taksilerini tanıttı. EAV Taxi, tipik taksilerden oldukça farklı, hatta bir arabaya bile benzemiyor. Kendisine bunun yerine, küçük, hafif ve kısmen yükseltilmiş bir elektrikli bisiklet demek bile mümkün. Zaten EAV'ın web sitesine göre araç, hem araba hem de bisiklet şeritlerinde seyahat edebilecek, bu da onu normal araçlardan bir hayli ayırıyor. 

Bu çevre dostu taksiyi geliştiren Birleşik Krallık merkezli şirketin, mikro mobilite kargo teslimat birimleri üretme konusunda uzmanlaştığını söyleyebiliriz. Zira şirketin EAV 2cubed adlı elektrikli bir kargo teslimat aracı bulunuyor. EAV 2cubed gibi, EAV Taxi de üreticisinin tescilli Cloudframe şasisine sahip. Takside yolcular için bir ön kabin ve bir arka kısım bulunuyor. EAV 2cubed ise önde bir kişinin oturabileceği direksiyon bölümünden ve arkada kargoların taşınabileceği kutu gibi bir bölümden oluşuyor. 

EAV kurucusu ve CEO'su Adam Barmby'ye göre, EAV Taxi, elektrikli arabalar, kamyonetler ve taksilerle ilgili verimlilik sorunlarını; ayrıca trafik sıkışıklığı ve emisyon sorunlarını çözebilecek. Barmby yaptığı açıklamada, mevcut elektrikli araçların büyük ve ağır olduğunu; enerjinin büyük bir kısmını sadece kendi ağırlıklarını hareket ettirmek için boşa harcadığını söylüyor. Kentsel ortamlarda hem taksilere hem de özel kiralık araçlara yakından baktıklarını ve çok daha düşük bir maliyetle daha verimli, daha temiz, daha sağlıklı ve aynı derecede rahat olabilecek araçlar üretebileceklerini keşfettiklerini belirtiyor.

EAV başkanı Nigel Gordon-Stewart ise, EAV ünitesinin bir hibrit veya elektrikli araca göre yüzde 90 daha hafif olduğunu söylüyor ve hibrit bir yolculuk paylaşım aracını bir EAV Taxi ile değiştirmenin, yılda yaklaşık 10,14 ton karbondioksit emisyonunu önleyebileceğinin altını çiziyor.

İlk prototipin bu ay üretileceğini ve son birimin teslimatlarının önümüzdeki yılın ilkbaharında başlayacağını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.