Midas'ın QNBEYOND Hızlandırma Programının 2. dönem Demo Day'inde sunum yapan 11 girişim arasında yer aldığını sizlere geçtiğimiz Eylül ayında aktarmıştık. Türk ve Amerikan hisse senetlerine komisyonsuz yatırım sağlayan bir finansal uygulama olma hedefi ile yola çıkan Midas, Egem Eraslan ve Umut Bozkurt tarafından geçtiğimiz Ocak ayında kuruldu.
Vadettiği hisse senetlerine komisyonsuz yatırım fırsatı ile kısa zaman içinde ilgi odağı haline gelen Midas, kısa zaman sonra açık beta sürecine başlayacak. Şimdiden girişim ve finans sektörlerinde Midas için önemli bir "hype" oluşmuş durumda.
Hisse senedi yatırımları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün daha popüler bir konu haline geliyor. Paylaşılan bilgilere göre ağustos sonu itibarıyla yerli yatırımcı sayısı 1 milyon 676 bin 196 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine geldi.
Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) Ağustos ayında paylaştığı verilere göre, Ağustos ayında yerli yatırımcı sayısı 76 bin 398 artarak 1 milyon 676 bin 196'ya ulaştı. Yılbaşından bu yana Borsa İstanbul'daki yerli yatırımcı sayısının yüzde 41 oranında artığını da ekleyelim.
Peki bu alanda hizmet verecek olan Midas bugüne kadar neler yaptı gelin kısaca onlara bakalım. Girişimin kurucusu Egem Eraslan'ın paylaştığı bilgilere göre ilk 6 ay içinde analiz, lisans ve iş anlaşmaları süreçleriyle geçti.
6 ayın ardından ise hummalı bir geliştirme süreci başlamış. Midas'ın şu an 15 kişilik bir ekip tarafından yönetildiğini ve her hafta ekibe yeni isimlerin katıldığını da ekleyelim. Midas'ın Türk ve Amerikan hisse senetlerine komisyonsuz yatırım yapılmasına odaklanacağını yukarıda sizlere aktarmıştık.
İlk etapta sadece hisse senetlerine odaklanılacak olsa da ilerleyen dönemde kaldıraçlı işlemler ve opsiyon piyasası ürünlerinin Midas platformuna dahil edileceğini de ekleyelim. Eraslan'ın bizlerle paylaştığı bilgilere göre Midas'ın en can alıcı ürünlerinden biri Amerikan hisselerinin kısmi yani parçalı bir şekilde alım satımı olacak.
Bu sayede Midas kullanıcıları hisseleri parçalara bölüp satabilecek ve çok pahalı olan senetlere bile kolayca yatırım yapabilecek. SPK lisans hakkı alan Midas, akabinde SPK kuruluş iznini de aldı. Paylaşılan bilgilere göre ürünün MVP'si bitti ve şu an için kapalı beta süreci gerçekleşiyor.
Kapalı beta sürecinin kamuya açık olmadığını ve sadece şirketin partnerleri ile gerçekleştirildiğini de ekleyelim. Midas'ın açık beta sürecine geçmesine ise oldukça kısa bir zaman kaldı. Eraslan'ın bizlerle paylaştığı bilgilere göre Midas, önümüzdeki Ocak ayında açık betaya sürecine başlayacak ve bekleme listesinde yer alan kullanıcıları kabul edecek.
Yatırım alanında da önemli gelişmeler olduğunu belirten Eraslan, Midas'ın kullanıma sunulmasından önce yatırım ile ilgili detayları paylaşacaklarını da iletti. Ocak ayında açık beta sürecine başlaması beklenen Midas, ilerleyen süreçte ise kademeli olarak herkesin kullanımına açılacak. Midas ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.