Lockwood Publishing, Tencent liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı

Hem iOS hem de Android platformlarında mevcut durumda olan ve 200 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcıya sahip olan Avakin Life oyununun yaratıcısı Lockwood Publishing, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı.
Lockwood Publishing, Tencent liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı

2009 yılında Joel Kemp tarafından Birleşik Krallık'ta kurulan Lockwood Publishing, Avakin Life oyunu ile oldukça büyük bir kitleye ulaşmayı başardı. Hem iOS hem de Android platformlarında mevcut durumda olan ve 200 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcıya sahip olan Avakin Life oyununun yaratıcısı Lockwood Publishing, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı.

Bugün paylaşılan bilgilere göre Lockwood Publishing, 25 milyon dolar yatırım aldı. Lockwood Publishing'in paylaştığı bilgilere göre söz konusu 25 milyon dolarlık yatırım turu oyun dünyasının en önemli isimlerinden olan Tencent liderliğinde gerçekleşti.

Oyun dünyasının en önemli markalarından biri haline gelen Tencent'in geçtiğimiz dönemlerde Fransa merkezli mobil oyun üreticisi Voodoo'nun azınlık hissedarı olduğunu ve Çin merkezli e-spor girişimi VSPN'e yatırım yaptığını da sizlere aktarmıştık.

25 milyon dolarlık yatırım turuna Tencent'in haricinde Lockwood Publishing'in eski yatırımcıları konumunda bulunan Novator Partners, David Helgason ve Hilmar Pétursson'ın da katıldı. Hatırlatmak gerekirse Lockwood Publishing, en son 2019 yılının Ağustos ayında Novator liderliğinde yatırım almıştı. 

Lockwood Publishing CEO'su Halli Bjornsson'ın GamesBeat ile yaptığı röportajda paylaştığı bilgilere göre yatırım turu yaklaşık 1 yıl içinde tamamlandı. Son olarak yatırım sonrası Lockwood Publishing'in değerlemesi ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.