Intel, makine öğrenimi platformu Cnvrg.io'yu satın aldı

Intel sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Cnvrg.io, bağımsız bir Intel şirketi olacak; mevcut ve gelecekteki müşterilerine hizmet vermeye devam edecek.
Intel, makine öğrenimi platformu Cnvrg.io'yu satın aldı

Intel, makine öğrenimi ve yapay zeka işlemlerini oluşturmak için girişimleri hızlandırmaya devam ediyor. TechCrunch'ın edindiği bilgilere göre Intel, veri bilimcilerin birden fazla modeli eğitmek ve izlemek için kullanılabilecek makine öğrenimi modelleri oluşturup çalıştırması için bir platform kuran Cnvrg.io'yu satın aldı. Intel sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Cnvrg.io, bağımsız bir Intel şirketi olacak; mevcut ve gelecekteki müşterilerine hizmet vermeye devam edecek.

Intel, satın alma anlaşmasının mali koşullarını ve şirketlerde pozisyon anlamında herhangi bir değişiklik olup olmayacağına dair bir bilgi paylaşmadı. Yochay Ettun ve Leah Forkosh Kolben tarafından kurulan Cnvrg.io, Hanaco Venture Capital ve Jerusalem Venture Partners dahil olmak üzere yatırımcılardan bugüne kadar 8 milyon dolar yatırım aldı. PitchBook verilerine göre, girişimin son turunda yaklaşık 17 milyon dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Intel, bir hafta önce, makine öğrenimi modellemesi ve simülasyonlarını çalıştırmak için optimizasyon platformu geliştiren SigOpt'u satın almıştı. 

Cnvrg.io'nun platformu şirket içi, bulut ve hibrit ortamlarda çalışıyor; ücretli ve ücretsiz katmanlardan meydana geliyor. Girişim, Databricks, Sagemaker ve Dataiku gibi açık kaynak çerçeveler üzerine inşa edilen H2O.ai gibi daha küçük operasyonlarla rekabet ediyor. Cnvrg'in önermesi, veri bilimcileri için kullanıcı dostu bir platform sağlaması olarak açıklanıyor. Böylece veri bilimciler, üzerinde çalıştıkları platformu oluşturmaya veya sürdürmeye değil, algoritmalar tasarlamaya ve nasıl çalıştıklarını ölçmeye konsantre olabiliyorlar.

Intel anlaşma hakkında fazla bir şey söylemese de geçen haftaki SigOpt satın almanın arkasındaki mantığın bir kısmı burada da geçerli diyebiliriz. Intel, Nvidia ve küçük oyunculara karşı daha iyi rekabet edebilmek için bu satın almaları gerçekleştiriyor ve makine öğrenimi konusunda arkasını sağlama alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.