Otopark alanlarını bulut mutfak gibi işletmelere dönüştüren REEF Technology, 700 milyon dolar yatırım aldı

REEF Technology, SoftBank, Mubadala, Oaktree, UBS Asset Management ve Target Global'ın katıldığı yatırım turunda 700 milyon dolar yatırım aldı.
Otopark alanlarını bulut mutfak gibi işletmelere dönüştüren REEF Technology, 700 milyon dolar yatırım aldı

ParkJockey olarak hayata geçirilen, daha sonra isim değiştiren REEF Technology, otoparklar için donanım, yazılım ve yönetim hizmetleri sağlamak için kuruldu. Ancak şirket kurulduğu günden bugüne temel iş modeline sadık kalarak vizyonunu genişletti. Girişim şimdilerde otoparkları yönetmesinin yanı sıra bu alanları işletmeler için bulut mutfaklar gibi mekanlara çeviriyor. REEF, bulut mutfaklar, sağlık klinikleri, lojistik hizmetleri, teslimat hizmetleri için bu alanlarda altyapı sunuyor. Boş olan park yapıları ve alanlarının üzerine bu hizmetlerin yapılabileceği alanlar inşa ediyor.

REEF Technology son olarak, SoftBank, Mubadala, Oaktree, UBS Asset Management ve Target Global'ın katıldığı yatırım turunda 700 milyon dolar yatırım aldı. Ayrıca Bloomberg'ün haberine göre REEF Technology ve Oaktree, 300 milyon dolarlık bir gayrimenkul yatırım aracı olan Neighbourhood Property Group ile iş birliği yapıyor. 

Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Ari Ojalvo'ya göre alınan yatırım, girişimi, yaklaşık 4 bin 800 lokasyonundan ülke çapındaki 10 bin yeni lokasyona ölçeklendirmek ve park alanlarını dönüştürmek için kullanılacak. Ojalvo'ya göre şirket, gelecek yıl ilk deneysel, açık hava eğlence mekanlarını Austin'de bir alanda açacak. Ojalvo, daha ileride, şirketin 21. yüzyılın akıllı şehir misyonuna güç verecek veri işleme merkezleri ve telekomünikasyon ağ geçitleri için bir merkez olacağını öngördüğünü de söylüyor.

Şirketin gelirinin büyük kısmı otopark işinden geliyor, ancak Ojalvo, bulut mutfak işi büyümeye devam ettikçe bunun değişeceğini düşünüyor. Zira REEF halihazırda Kuzey Amerika'da 20'den fazla pazarda 100'den fazla bulut mutfak işletiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.