Kişilerin izleme alışkanlıklarını ölçen TVision, 16 milyon dolar yatırım aldı

2014 yılında Dan Schiffman, Raymond Fu, Yanfeng Yan Liu tarafından New York'ta kurulan TVision, SIG Asia Investments'ın liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 16 milyon dolar yatırım aldı.
Kişilerin izleme alışkanlıklarını ölçen TVision, 16 milyon dolar yatırım aldı

2014 yılında Dan Schiffman, Raymond Fu, Yanfeng Yan Liu tarafından New York'ta kurulan TVision, SIG Asia Investments'ın liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 16 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Accomplice, Golden Ventures ve Jump Capital katıldı.

Crunchbase verilerine göre girişim, bundan önce de toplamda 25 milyon dolara yakın yatırım almıştı. TVision, aldığı yatırımı, geleneksel TV'ler için gerçekleştirdiği ölçümlemeyi dijital streaming platformlarına dönüştürmek için kullanacağını açıkladı.

TVision işlevine, izleyicilerin reklamlara gerçek anlamda dikkat edip etmediğini belirlemek için web kameralarını kullanarak geleneksel TV izlemeyi ölçerek başladı. Yakın zamanda ise kurucu ortak ve CEO Yan Liu'nun standart bir ölçüm olmadığını söylediği bağlantılı TV'lere odaklanan bir çözüm geliştirdi. Zira şirket, TV reytinglerinin artık eskisi kadar öneminin kalmadığını belirtiyor. 

Netflix ve Disney+ gibi büyük oyuncuların reklam destekli değil abonelik tabanlı olmaları da girişim için işleri zorlaştırıyordu. Durum böyle olunca bu şirketlerin üçüncü taraf ölçüm firmalarıyla çalışmak için pek fazla nedeni kalmıyor. Liu ayrıca, şu anda piyasada bulunan ölçüm çözümlerinin büyük ölçüde etiketlerle sınırlı olduğunu söylüyor. Bu da reklamverenlerin reklamlarının ne kadar geniş bir şekilde görüldüğünü ölçmelerine olanak tanıyan, ancak performanslarının sektör karşılaştırmaları veya rakiplerine göre nasıl olduğunu göstermeyen bir yaklaşım olarak karşımıza çıkıyor. 

Dolayısıyla TVision, etiketlere güvenmek yerine bağlı TV izleyicilerinden oluşan bir panel oluşturdu. Girişim, bir reklamın bir akış hizmetinde mi yoksa doğrudan TV'de mi oynatılacağını belirlemek için Wi-Fi sinyalleri gibi verileri kullanan yeni bir teknoloji geliştirdiğini ekledi. Liu, tüm bunları düzenlemelere uygun ve gizlilik dostu bir şekilde yaptıklarını, kişisel olarak tanımlanabilen herhangi bir bilginin yüklenmesini engellediğini ve panelistlerin hangi verileri paylaştıklarını anlamalarını sağladığını söyledi. TVision'ın ölçüm platformu, masaüstü/dizüstü bilgisayarlar veya mobil cihazlar yerine bağlı TV'lere odaklansa da Liu, Oracle's Moat ile yaptıkları iş birliği ile platformlar arası bilgiler sunabileceklerini de söyledi.

Girişimin isminin geçtiğimiz günlerde T-Mobile'ın piyasaya sunduğu dijital yayın platformuyla aynı olduğunu ve iki girişimin karıştırılmaması gerektiğini de hatırlatalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.