Her şeyi puanlayabildiğiniz uygulama: Yoorbit

Yoorbit'te, ister video, ister fotoğraf yükleyerek dilediğiniz herhangi bir şey için puanlama yapabiliyorsunuz. Platforma üye olmanız, bir kullanıcı adı ve şifre belirlemeniz yeterli oluyor.
Her şeyi puanlayabildiğiniz uygulama: Yoorbit

Black Mirror'ı izleyenler belki hatırlayacaktır; dizinin Nosedive adlı 3. sezonunun ilk bölümünde herkes birbirini puanlıyor ve insanlar bu puanlara göre statü sahibi oluyorlardı. Instagram benzeri bir uygulamadan alınan beğeni sayısı hayatın eksenini oluşturuyor ve düşük puanlı olan kişiler tabir-i caizse toplumdan dışlanıyorlardı.

Şu anda hayatımız bu şekilde ilerlemiyor olsa da aslında hepimiz aldığımız beğenilere önem veriyor, belki de kendimizi bunlara göre şekillendiriyoruz. Paylaştığımız bir manzara fotoğrafının, A kişisinin paylaştığı diğer bir manzara fotoğrafından "daha güzel" olduğunu düşünmemiz için beğeni sayısının diğerinkinden bir fazla olması yetiyor. Ancak bugüne kadar beğenilerin daha zararsız olabildiği bir platforma pek rastlamamıştık. Yoorbit, beğenilerin getirdiği distopik düzenin karşısında, sadece kişinin kendi fikrini belli etmesi üzerine inşa ettiği sistemiyle ilginç bir misyona sahip.

"10 üzerinden 10" tabirinin uygulama versiyonu

Yoorbit'i aslında şöyle özetlemek mümkün. Diyelim ki son 4 ay içinde iki farklı yumuşatıcı markası kullandınız. Bunlardan biri sizi kokusu, işlevi, hissiyatı ile daha iyi hissettirirken diğer yumuşatıcı kötü kokusuyla, kıvamıyla bir daha tercih etmeyeceğiniz bir marka oluyor. Siz de arkadaşlarınıza bu iki yumuşatıcıyı kıyaslarken ilki için "10 üzerinden 10 bir yumuşatıcı" şeklinde bir cümle kuruyorsunuz. İşte Yoorbit, bu puanlamayı tamamen kendi yaratıcılığınıza kalmış bir şekilde yapabildiğiniz bir sosyal mecra.

Efekt yok, sadece etiketler var

Yoorbit'te, ister video, ister fotoğraf yükleyerek dilediğiniz şey (şey diyorum çünkü isterseniz havayı bile puanlayabilirsiniz) için puanlama yapabiliyorsunuz. Platforma üye olmanız, bir kullanıcı adı ve şifre belirlemeniz yeterli oluyor. Güzel bir tasarıma sahip Yoorbit, kullanım açısından ilk başta biraz karmaşık gelebiliyor; ancak zamanla ne kadar kolay olduğunu fark ediyorsunuz. Herhangi bir filtre kullanımının olmadığı platformda tek yapılması gereken paylaşılan içeriğin daha fazla kişiye ulaşabilmesi için o içeriğe etiket eklemek. Daha sonra sizin puanınızı arayan herkes görebiliyor. 

İlerleyen dönemde müşteri geri dönüşleri için değerli bir platform olabilir

Yoorbit, doğru kitlenin elinde ciddi bir dijital reklam platformuna da dönüşebilir. Markalar kendi ürünlerini ön plana çıkarabilir, eğer ürünlerinin puanları düşükse müşterileri ile Yoorbit üzerinden iletişime geçebilir. Kısacası Yoorbit, hem müşteri geri dönüşü alınabilecek hem de dijital pazarlama için kullanılabilecek kayda değer bir platform olabilir. Ancak bunu bize platformun kullanıcı sayısı ve verileri ilerleyen dönemde gösterecek.

Yoorbit'i App Store'dan veya Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.