SocialRank'in kurucusu Alex Taub'dan profesyonel iş ağı platformu: Upstream

Bir süredir beta kullanımda olan Upstream'de girişimciler, Andreessen Horowitz ve Greylock Partners'daki yatırımcılar; Google, Amazon ve Twitter çalışanları da dahil olmak üzere teknoloji endüstrisinin büyük isimleriyle kaynaşıyordu.
SocialRank'in kurucusu Alex Taub'dan profesyonel iş ağı platformu: Upstream

Profesyonel ağı yeniden tanımlamayı amaçlayan yeni bir sosyal girişim olan Upstream, resmi lansmanını dün gerçekleştirdi. Aslında bir süredir beta kullanımda olan Upstream'de girişimciler, Andreessen Horowitz ve Greylock Partners'daki yatırımcılar; Google, Amazon ve Twitter'ın deneyimli çalışanları da dahil olmak üzere teknoloji endüstrisinin büyük isimleriyle kaynaşıyordu. Şimdi ise Upstream'in herkese açıldığı bilgisi paylaşıldı. 

Upstream, geçtiğimiz yıl Trufan tarafından satın alınan pazarlama analitiği şirketi SocialRank'i kurmasıyla tanınan 33 yaşındaki CEO Alex Taub tarafından hayata geçirildi. SocialRank'in bir diğer kurucu ortağı olan Michael Schonfeld de Upstream kurucuları arasında yer alıyor ve şu anda girişimin CTO'su olarak görev yapıyor. 

Taub, SocialRank'i satma kararının kısmen, geçen yıl beta sürümünü piyasaya süren Upstream'de gördüğü potansiyelden kaynaklandığını söyledi ve kullanıcıların Professional Asks aracılığıyla tavsiye isteyebilecekleri profesyonel topluluklar oluşturmaya odaklandı. Upstream, geçen yaz 200 ila 300 üyeyle hayata geçirildi, ancak şimdi 3 binden fazla kişiye ulaştı. Alex Taub bu büyümeyi, Upstream'in profesyonel ağ oluşturmaya yönelik benzersiz yöntemlerine bağladı.

Upstream'in içinde sanal etkinlikler oluşturmaya yardımcı olan Events adlı bir ürün de bulunuyor. Bu işlev, önde gelen teknoloji endüstrisi oyuncularının dahil olduğu sanal etkinlikleri barındırıyor ve ardından etkinlik katılımcılarını, her biri beş dakika süren rastgele bire bir görüşmelerde eşleştiriyor. Kısacası random bir online networking imkanı sağlıyor. 

Alex Taub, LinkedIn'in gerçekten bir sosyal uygulama olmadığını; Upstream'in bunu değiştirmek için hayata geçirildiğini belirtiyor. Bu hafta şirket, bireysel üyelerin diğer Upstream üyeleriyle konuşmak için planlanmış zaman sunmasına olanak tanıyan Office Hours özelliğini açıkladı. Taub'a göre, Andreessen Horowitz ve Google Ventures'ın ortakları ile Foursquare ve Expa'nın kurucusu Naveen Selvadurai da dahil olmak üzere 30'dan fazla üye, Office Hours için teklifte bulundu. 

8-Bit Capital, Human Ventures, Basement Fund, NYVP ve çeşitli melek yatırımcıların desteğiyle bu yılın başlarında aldığı erken aşama yatırım turunu yeni tamamlamış olan Upstream çok yeni bir oyuncu. Yine de Taub, profesyonel sosyal ağlar için pazar fırsatlarının çok büyük olduğu ve birden fazla oyuncuyu barındırabileceği konusunda ısrar ediyor.

Upstream hem App Store'dan hem de Google Play Store'dan indirilebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.