Su kalitesini ölçen ve dağıtımını izleyen Ketos, 18 milyon dolar yatırım aldı

Su kalitesi ve lojistik izleme yazılımı Ketos, daha iyi su yönetimi araçları ve teknolojilerine yönelik artan talepten yararlanabilmek amacıyla bir grup yatırımcıdan 18 milyon dolar yatırım aldı.
Su kalitesini ölçen ve dağıtımını izleyen Ketos, 18 milyon dolar yatırım aldı

Su kalitesi ve lojistik izleme yazılımı Ketos, daha iyi su yönetimi araçları ve teknolojilerine yönelik artan talepten yararlanabilmek amacıyla bir grup yatırımcıdan 18 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırım, şirketin bulut tabanlı yazılım platformunu ve donanımını daha da ilerletmek ve Ketos'un ekibini genişletmek için kullanılacak.

Grace Communications Foundation'a göre, bir araba üretmek, 62 bin 450 ila 100 bin litre su gerektiriyor. Deri ayakkabılar için yaklaşık 16 bin 500 litre gerekiyor. Tek bir akıllı telefonun üretimi ve montajı sırasında yaklaşık 14 bin 502 litre su tüketiliyor. Buna, ortalama bir insanın her gün içtiği, temizlediği ve banyo yaptığı 300-450 litre suyu da eklediğimizde her yıl global olarak tatlı su kullanımının ciddi seviyelere ulaştığını görmek zor değil.

Meena Sankaran tarafından kurulan beş yıllık bir San Francisco girişimi olan Ketos, süreci kolaylaştırmak için hizmet olarak hibrit bir cihaz ve yazılım çözümü geliştiriyor. Sankaran'ın elektronik ve iletişim eğitimi aldığı Hindistan'da büyüdüğünü; ailesinin günde sadece birkaç saat su kaynağına sahip olduğunu ve su filtreleri uygun olmadığını da belirtelim.

Ketos'un paketi, esas olarak endüstriyel ve tarımsal işletmeleri hedefliyor. Sensörleri ise kirleticilerin su temin hatlarına sızmasını önlemek için yapay zeka destekli arka uçlara sahip. Selenyum, arsenik, krom, manganez, demir ve nitratlar dahil olmak üzere toksinleri işaretlemek için Shield Fabric adlı sensör ve makine öğrenimi modelleri kullanıyor ve böylece radarın altında seyredecek önemli ölçümleri ortaya çıkarıyor.

Ketos, proaktif onarımlar hakkında öneriler sunar ve şirketin kendi gücünü sağlayan Wave Fabric ürünü, su kaynağı yönetimi ve kullanım verilerini gerçek zamanlı olarak görüntülüyor. Ketos, su dağıtımı ve akış ve basınç gibi 20'den fazla parametre hakkında tahmine dayalı içgörüler sağlayabiliyor. Wave Fabric siteleri su sistemlerinde sıralı olduğu için, bir sızıntı tespit edildiğinde akışı otomatik olarak kapatacak şekilde yapılandırılabiliyor.

Ketos'un SmartFabric'i, ağ geçidi görevi gören Ketos Hub'ın bel kemiği diyebiliriz. Shield Fabric ve Wave Fabric, Hub aracılığıyla uçtan uca şifreli bir ağ üzerinden sürekli olarak su verileri alışverişinde bulunuyor. Ketos Hub, Wi-Fi gerektirmediğinden, destek altyapısının özellikle sağlam olmadığı alanlarda düğümlerin çalışmasını sağlıyor. Merkezden gelen veriler analiz için Ketos'un bulutuna ışınlanıyor ve ardından akıllı telefon uygulamalarına ve bir web kontrol paneline eşlik ediyor.

Ketos, 13 ABD eyaleti, Hindistan, Meksika ve Kanada'daki müşterilerinin Hindistan, Meksika ve ABD'deki 130'dan fazla dağıtımda bir milyondan fazla su kalitesi testini analiz ettiğini ve hizmetlerinin su numunesi maliyetlerini yüzde 90 oranında azaltmaya yardımcı olduğunu iddia ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.