İkinci el giysi satış platformu Vinted, Hollandalı rakibi United Wardrobe'u satın aldı

Litvanya merkezli ve ülkenin tek unicorn şirketi olan ikinci el giysi satış platformu Vinted, Hollandalı rakibi United Wardrobe'u satın aldı.
İkinci el giysi satış platformu Vinted, Hollandalı rakibi United Wardrobe'u satın aldı

Litvanya merkezli ve ülkenin tek unicorn şirketi olan ikinci el giysi satış platformu Vinted, Hollandalı rakibi United Wardrobe'u satın aldı. Satın alma miktarı ve detayları ise paylaşılmadı.

United Wardrobe şu anda kendi iç pazarında lider. Ayrıca, uygulamanın bir milyon kez indirildiği belirtiliyor. Bununla birlikte United Wardrobe, son dönemde Belçika da dahil olmak üzere komşu ülkeleriyle ilgilenmeye başlamıştı. Bu nedenle United Wardrobe, Avrupalı ​​ikinci el giyim devi Vinted için giderek ciddi bir rakip haline gelmeye başlamıştı. Ancak Vinted, bu rekabetin satın alınmayı etkilemediğini iddia ediyor.

Vinted CEO'su Thomas Plantenga, rekabet etmektense, iki şirketin güçlerini birleştirmesinin kendilerine mantıklı geldiğini söylüyor. Bu nedenle satın alma, Vinted'in Avrupa'da sağlam temelini daha da sağlamlaştırmasına yardımcı olacak gibi görünüyor. Zira şirket, bir süre önce ABD'de de faaliyet göstermeyi denedi, ancak bu konuda istediğini bulamadığı için yeniden Avrupa'ya odaklanmaya karar verdi. Vinted, şu anda 13 ülkede faaliyet gösteriyor ve 30 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip. Platformda geçen yıl 1,3 milyar euro değerinde giysi alışverişi yapıldı. En büyük uygulama pazarı olan Fransa'da Vinted, 2019'da en çok indirilen altıncı uygulama oldu. Şimdiye kadar şirket yalnızca organik olarak büyüdü.

United Wardrobe ise 2014 yılında Sjuul Berden, Thijs Verheul ve Thijs Slijkhuis tarafından kuruldu. Son beş yılda, dört milyondan fazla kullanıcı topladı. Şirketin kullanıcı sayısı sadece Hollanda'da değil, Belçika ve Fransa'da ciddi bir seviyeye ulaşmış durumda. Bu da United Wardrobe'u Avrupa'nın en iyisi olmak isteyen Vinted için hedef haline getiriyordu.

Berden, Slijkhuis ve operasyon müdürü Maud Behaghel, devralımdan sonra yeni şirkette yer almaya devam edecek. Vinted'in yeni pazarlara açılmasında görev alacaklar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.