Evdekibakıcım ekibinden 19 ülkeye hizmet veren çevrimiçi sağlıklı yaşam platformu: TalentMondo

Evde güvenilir bakım hizmetleri sunan EvdekiBakıcım ekibi, TalentMondo markası ile online premium sağlıklı yaşam (“wellbeing”) hizmetleri platformunu Türkiye'ye tanıttı.
Evdekibakıcım ekibinden 19 ülkeye hizmet veren çevrimiçi sağlıklı yaşam platformu: TalentMondo

Evde güvenilir bakım hizmetleri sunan EvdekiBakıcım ekibi, TalentMondo markası ile çevrimiçi premium sağlıklı yaşam (“wellbeing”) hizmetleri platformunu hayata geçirdi. 19 ülkeye hizmet veren TalentMondo bugün itibariyle Türkiye'ye de tanıtıldı. 

Mart 2020'de pivot ederek yeni yaşam ve çalışma hayatına uygun hizmetler sunmaya başlayan TalentMondo, 2015 yılından bu yana faaliyet gösteren Evdekibakıcım ekibinin yeni ürünü olarak konumlanıyor. Pandemiyle birlikte çevrimiçi esenlik (wellbeing) derslerinde yüzde 700 talep artışı olacağını öngören ekip, pandemi sürecinde  dünyanın dört bir köşesinden stüdyoları ve profesyonel eğitmenleri platforma kattı.

Kullanıcılar, TalentMondo üzerinden yoga, fitness, meditasyon, yemek ve kokteyl atölyeleri gibi birçok alanda canlı dersler alabiliyor. TalentMondo’nun yurt dışındaki en aktif kullanıcıları ise evden çalışan beyaz yakalılar olarak öne çıkıyor. 

Platformun özellikle Korona Virüs (COVID-19) bulaşma riskinin yüksek olduğu Londra, New York, Barselona, Berlin ve Amsterdam’dan talep gördüğünü söyleyelim. Ayrıca TalentMondo, şirketlerin İnsan Kaynakları departmanlarına özel verimlilik odaklı çalışan programları da tasarlıyor.

Yoga dersinden Meksika yemeği atölyesine

Girişim, bünyesinde yüzlerce global ve profesyonel eğitmen bulunduruyor. Bu anlamda TalentMondo'nun, kullanıcılarına sağlık ve yaşam alanlarında çeşitli canlı dersler sunan bir pazar yeri olduğunu söyleyebiliriz. TalentMondo derslerinden faydalanmak için platforma kayıt olduktan sonra, size sunulan kredi paketlerinden birini seçerek ilerliyorsunuz. Sonrasında ise ilgi alanınıza göre dilediğiniz derslere kayıt olabiliyorsunuz.

Her bir eğitmenin profiline giderek, deneyimini ve verdiği dersleri kolayca görebiliyorsunuz. Derslerin kullanıcıların isteği doğrultusunda birebir veya grup dersi olarak verilebildiğini de ekleyelim.

Platformda kişisel antrenör ve beslenme uzmanı desteği seçenekleri de mevcut. Hatta dilerseniz, eğitmenin programı dahilinde düzenli hizmet almanız da söz konusu. Platformun öne çıkan özelliklerinden bir diğeri ise yapay zeka tabanlı teknolojisi ile kullanıcılarına kişiselleştirilmiş çözümleri canlı olarak sunabilmesi.

En aktif kullanıcılar home office çalışanlar

Geçtiğimiz günlerde evden çalışma ile birlikte şirketlerde öne çıkan 5 evden çalışma trendini size aktarmıştık. Siber Kültür oluşturma ve zihinsel sağlık/esenlik uygulamaları yükselen trendler arasında yer alıyordu. Zira firmaların yıllarca büyük emek ve kaynak harcayarak oluşturduğu kurum kültürleri, uzaktan çalışma ve hibrit çalışma düzenine geçilmesiyle büyük tehdit altına girdi.

TalentMondo ise kurum kültürünü dijitalde yaşatmak adına önemli bir çözüm olarak öne çıkarken, firmaların bu alandaki yatırımları için yüksek getiri sunuyor. Açıkçası, çalışanlarının sağlığını önceliklendiren şirketlerin ilk tercihi ev ortamında sağlayabildiği çevrimiçi imkanlar oluyor. Bu çevrimiçi imkanlarda da sağlıklı yaşam platformu ve mental danışmanlık hizmetleri başı çekiyor. 

Stres yönetiminin ve odaklanmanın zorlaştığı bu özel dönemde; çalışanların beden ve mental sağlığını ayakta tutan metotlarla, uzman eğitmenlerle bir araya gelmesi mühim. Bu yöntem şirketlerin çalışan verimliliğini arttırmak için de önemli bir role sahip.

Beyaz yakalıların uzun saatler kapalı ortamlarda çalışmasıyla ortaya çıkan duruş bozukluğu, yanlış beslenme yüzünden bağışıklık sisteminin güçsüzleşmesi, anksiyete ve düşünce bozukluklarının problemleri pandemi ile birlikte artış gösterirken, kurumsal şirketler çalışanlarına sunduğu wellbeing platformu sayesinde iş gücü kaybı yaşamıyor.

TalentMondo’nun kurumsal müşterilerinden olan Commencis Kurucu Ortağı ve CEO’su Fırat İşbecer, bu konuya dair şöyle konuştu: 

Değişen çalışma hayatının kalıcı olduğunu anlamamız gerek. Çalışanlara verilen klasik yan haklar artık geçerliliğini yitiriyor. TalentMondo ile çalışanlarımızın hem evde hem de ofiste wellbeing hizmetlerini bütüncül bir şekilde almasını hedefliyoruz

Sigorta iş birlikleri ve önleyici sağlık hizmetleri

TalentMondo'nun kurumsal şirketlerle iş birliklerinin yanı sıra sigortacılık alanında da önemli hizmetlerle karşımıza çıkacağını söyleyelim. 

Kurucu ortak ve CEO Miraç Bal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Sigortaların şimdiye kadar yaşadığı en büyük problemlerden biri olan kullanıcı ile etkileşim sorununu sağlık poliçelerinin içinde sunduğumuz wellbeing hizmeti ile çözüyoruz. Böylece poliçe sahibi sağlığını koruyacak servisleri alarak hem sigorta firması ile yıl boyu etkileşime giriyor hem de sağlıklı bir hayat sürerek poliçe kullanım oranı düşüyor. TalentMondo Wellbeing kartında bulunan veriler doğrultusunda da kişiselleştirilmiş poliçe teklifi alıyor. Axa Sigorta planladığımız bir proje insurtech dünyasına heyecanlı yenilikler getirecek.

Bu noktada TalentMondo'nun sağlık sigortalarının içerisinde tamamlayıcı sağlık ve özel sağlık kapsamında konumlandırlacağını belirtmekte fayda var.

Özellikle pandemi sürecinde değişen tüketici tercihleri ve ihtiyaçları, tüm sektörlerde olduğu gibi sağlık sektörü için de dijitalleşmenin ve online hizmetlerin önemini artırdı. Sağlıkları konusunda daha da bilinçlenen tüketiciler artık hastalıkları tedavi edebilmenin ötesinde hastalıkların önüne geçebilmek istiyorlar. Önleyici sağlık hizmetleri sunan TalentMondo, sigorta şirketlerinin karlılıkları artırmasına da yardımcı oluyor.

Önümüzdeki döenmde giyilebilir sağlık cihazlarındaki veri akışı ile entegrasyon sağlamayı hedefleyen TalentMondo, üzerinde çalıştığı gelişmiş entegrasyon modülleriyle, giyilebilir cihazlarla etkileşime girip son kullanıcıya daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunacak. Buna ek olarak kullanıcılarına gelişimlerini takip etme, online eğitmeni bilgilendirme ve kendilerine akıllı hedefler koyma imkanlarını da tanıyacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.