Freelance çalışanlar için bankacılık uygulaması Lili, 15 milyon dolar yatırım aldı

Lilac Bar David ve Liran Zelkha tarafından 2018 yılında New York'ta kurulan Lili, ABD'de yer alan Freelance çalışanlar için hizmet veriyor.
Freelance çalışanlar için bankacılık uygulaması Lili, 15 milyon dolar yatırım aldı

Freelance çalışanlar için bankacılık uygulaması olarak hizmet veren Lili girişiminin 10 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Henüz aradan 4 ay geçmesine rağmen yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Lili, A serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Lilac Bar David ve Liran Zelkha tarafından 2018 yılında New York'ta kurulan Lili, ABD'de yer alan Freelance çalışanlar için hizmet veriyor. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 15 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 25 milyon dolara ulaştı.

ABD'de yer alan iş gücünün yüzde 12'sinin yaşanan pandemi ile birlikte Freelance çalışmaya başladığını ve yine ABD'de toplamda 60 milyon Freelance çalışanın yer aldığını da ekleyelim. Kısacası Corona virüs salgını sayesinde büyüyen girişimlerden biri olan Lili'nin paylaştığı bilgilere göre girişim, 2020 yılında yüzde 700 oranında büyüdü. 

15 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Group 11 liderliğinde gerçekleşti. Group 11'in haricinde ise yatırım turuna Foundation Capital, AltaIR Capital, Primary Venture Partners, Torch Capital ve şirketin yeni yatırımcısı konumunda olan Zeev Ventures da katıldı.

Paylaşılan bilgilere göre Lili kullanıma sunulduğu günden bu yana yaklaşık 10 bin kişi tarafından kullanıldı. Son olarak kullanıcı başına ortalama harcama oranın ise 2020 yılında bir önceki yıla oranla iki katına çıktığını da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.