Google, Nest Secure alarm sisteminin üretimini ve satışını durdurdu

Nest Secure'un üretimini ve satışını durdurduğunu açıklayan Google halihazırda ürünü kullanan tüketicilere destek vermeye devam edecek.
Google, Nest Secure alarm sisteminin üretimini ve satışını durdurdu

Google'ın akıllı ev ürünleri serisi Google Nest, 2017'de Nest Secure alarm sistemini duyurmuştu. Hareket sensörü, akıllı anahtarlık ve bir tuş takımından oluşan Nest Secure, şirket tarafından bir süredir güncellenmiyordu. Yakın zamanda Google Store ürün sayfasında Nest Secure alarm sisteminin "artık mevcut değil" ifadesiyle satışa kapalı olması ise dikkat çekti. 

Bunun üzerine Google, Nest Secure'un üretimini ve satışını durdurduğunu doğruladı. Şirket, halihazırda ürünü kullanan tüketicilere ise destek vermeye devam edeceğini açıkladı. Nest Secure yazılımının ne kadar süre boyunca güncellenmeye devam edeceği henüz bilinmiyor. 

Nest Secure; Google'ın Nest Guard, Nest Detect, Nest Tag ve Nest App ürünlerini tek çatı altında topluyordu. Google asistan destekli bir alarm, tuş takımı ve hareket sensörüne sahip olan Nest Guard, oda,kapı ve pencereleri izleyen Nest Detect sensörü ile birlikte çalışıyordu. Nest Secure'un Tag ürünü ise akıllı okuyucusu ile herhangi bir şifre girmeden alarmı devre dışı bırakmanızı sağlıyordu. Kullanıcıların, Nest uygulaması üzerinden evlerini kolayca kontrol edebildiğini de ekleyelim. 

Başlangıç paketinde Nest Guard'ın yanı sıra kullanıcılara 2 adet Nest detect ve 2 adet Nest Tag veren şirket, bu paketi 499 dolardan kllanıcıların ilgisine sunuyordu. Geçtiğimiz yıllarda bir gizlilik ihlaliyle gündeme gelen Nest Secure, kullanıcıların gözünden düşmüş olabilir. Hatırlarsanız, 2019'un Şubat ayında Google'ın Nest Secure ürünlerine mikrofon yerleştirdiği ancak bu mikrofon konusunda kullanıcıların bilgisi olmadığı ortaya çıkmıştı.Nest'in Ürün Başkan Yardımcısı Chandra ise olayın üzerine akıllı ev cihazları ve hizmetleriyle ilgili yeni bir gizlilik taahhüdü yayınlamıştı. 

Görünen o ki; Google, Nest Secure ürününden beklediğini bulamadı. Yine de şirketin Nest markası altında kameralar ve akıllı kapı zilleri üretmeye devam ettiğini belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.