Bangladeş merkezli e-ticaret platformu ShopUp, 22,5 milyon dolar yatırım aldı

Milyonlarca küçük "mahalle" mağazasını dijitalleştirmeyi hedefleyen Bangladeş merkezli girişim ShopUp, Sequoia Capital India ve Flourish Ventures'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 22,5 milyon dolar yatırım aldı.
Bangladeş merkezli e-ticaret platformu ShopUp, 22,5 milyon dolar yatırım aldı

Milyonlarca küçük "mahalle" mağazasını dijitalleştirmeyi hedefleyen Bangladeş merkezli girişim ShopUp, Sequoia Capital India ve Flourish Ventures'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 22,5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Veon Ventures, Speedinvest ve Lonsdale Capital olarak açıklandı. Speedinvest'in Yönetici Ortağı Oliver Holle'un Webrazzi Summit 2020 sahnesinde olacağını da hatırlatalım.

Komşu ülkesi Hindistan gibi, Bangladeş'teki tüm perakendenin yüzde 95'inden fazlası ülkedeki mahalle mağazalarından geçiyor. Ülkede yaklaşık 4,5 milyon mahalle mağazası bulunuyor ve bunların büyük çoğunluğu dijitalde yer almıyor. ShopUp bunu değiştirmeye çalışıyor. Girişim mahalle mağazalarına üç temel hizmet sunuyor; envanter, lojistik ve işletme sermayesi sağlamak için bir toptan satış pazarı.

ShopUp'ın kurucu ortağı ve CEO'su Afeef Zaman, küçük dükkanların bir dizi zorlukla karşı karşıya olduğunu söylüyor. Zaman, envanteri zamanında veya yeterli olarak alamadıklarını ve gerekenden fazlasını ödemek durumunda kaldıklarını belirtiyor. Bu işletmeler için, tüm satışlarının yüzde 73'ünden fazlasının nakit veya dijital ödemeler yerine kredi kartı ile ödeme yaptığını ve bunun da muazzam bir likidite krizi yarattığını söylüyor. Dolayısıyla bu işletmelerin çoğu, işletme sermayesine şiddetle ihtiyaç duyuyor. Girişim, bu problemlerin önüne geçmeye çalışıyor.

ShopUp platformunda, haftalık işlem gören mahalle dükkanlarının sayısının bu yıl nisan ve ağustos ayları arasında 8,5 kat arttı. Afeef Zaman, girişimin Amazon gibi doğrudan tüketicilerle etkileşim kuran bir e-ticaret platformu olma niyetinde olmadığını ve e-ticaretin Bangladeş'te hala gelişme aşamasında olduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.