Yerli bulut mutfak girişimi Paket Mutfak, 1.3 milyon dolar yatırım aldı

Restoran sahiplerinin sermaye harcamadan paket servis şubesi açmasını sağlayan girişim Paket Mutfak, toplamda 1,3 milyon dolar yatırım aldı.
Yerli bulut mutfak girişimi Paket Mutfak, 1.3 milyon dolar yatırım aldı

Restoran sahiplerinin sermaye harcamadan paket servis şubesi açmasını sağlayan girişim Paket Mutfak, toplamda 1,3 milyon dolar yatırım aldı. 2019 yılının Temmuz ayında kurulan Paket Mutfak’ın günümüze kadarki yatırımcıları arasında Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Agah Uğur, 500 İstanbul Partneri Enis Hulli ve Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Çiftçi bulunuyor.

Paket Mutfak'ı geçtiğimiz aylarda size detaylı bir şekilde aktarmıştık. "Bulut Mutfak" kavramının ülkemizdeki yeni bir temsilcisi olan Paket Mutfak, restoran sahiplerinin hiçbir sermaye harcamadan yeni bir paket servis şubesi açmalarına olanak sağlıyor. Girişim, yeni bir paket servis şubesi açmak isteyen müşterilerin mutfaklarını onlar için temin ediyor. Bunun yanı sıra; kurye operasyonu, sipariş yönetimi, tahsilat, güvenlik ve bakım gibi operasyon yüklerini de üstleniyor.

Paket Mutfak ile Ataşehir ve Ümraniye bölgelerinde paket servise başlayan markalar arasında Akali, Chop’t, 400 Derece Pizza, Bibuçuk, Lahmacun Plus, Döner Plus, Şerifali Köftecisi ve Tahtasaray bulunuyor.

İkinci şubesini de Maslak’ta açmaya hazırlanan girişim, yeni şubesi için başvuruları kabul etmeye başladı. Paket Mutfak’ın hızlı bir şekilde tüm İstanbul’a yayılmayı planladığını bizlerle paylaşan kurucu ortak Tali Şalhon, Paket Mutfak ile birlikte büyümek isteyen ve paket serviste kendine güvenen markaları bünyelerinde görmek istediklerini belirtti.

Kurucu ortak Eytan Nahmiyas yatırımla ilgili olarak şunları söyledi:

Haziran ayından bu yana hızlı bir başlangıç yaptık. Çok yönlü bir operasyon yönetiyoruz. Bu kadar yüksek bir iş hacmi, çözülmesi gereken operasyonel denklerimleri de beraberinde getiriyor. Aldığımız yatırımlarla bir yandan operasyonumuzu ve yazılım tabanımızı sağlamlaştırırken, bir yandan da bina sayımızı artırmak istiyoruz.

Paket Mutfak bünyesindeki çoğu restoran faaliyetlerine henüz yeni başladı. Ancak şimdiden Ataşehir şubesinde günlük 350 adet paket teslimatının gerçekleştiği bir operasyon yönetiliyor. Paket Mutfak, yeni restoranların bünyelerine katılması, restoranların bilinirliğinin artması ve havaların soğumasıyla bu sayıların hızla yükseleceğini öngörüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.