Evde sperm toplama kiti geliştiren Spermatorial, 150 bin dolar yatırım aldı

Evde sperm toplama kiti geliştiren Spermatorial'ın paylaştığı bilgilere göre girişim, 150 bin dolar yatırım aldı.
Evde sperm toplama kiti geliştiren Spermatorial, 150 bin dolar yatırım aldı

Erkek üreme sağlığı alanında mahremiyet, güven ve konfor değerleri üzerine kurulan bir dijital sağlık girişimi olarak karşımıza çıkan Spermatorial, yatırım aldığını duyurdu. Evde sperm toplama kiti geliştiren Spermatorial'ın paylaştığı bilgilere göre girişim, 150 bin dolar yatırım aldı.

2019 yılını Kasım ayında Deniz Gürbüz tarafından kurulan Spermatorial, kısa süre içinde bu alanda yürüttüğü başarılı çalışmalar ile tanınan Biruni Üniversitesi'nden Murat Başar liderliğinde laboratuvar çalışmalarına da başladı. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise söz konusu 150 bin dolarlık yatırım Hong Kong merkezli Coenda Health and Food tarafından yapıldı.

İlk ürünü olan evde sperm toplama kiti sayesinde erkeklerin kliniğe dahi gitmeden sperm sağlığını ölçtürebilmelerini sağlayan Spermatorial, laboratuvar ortamında uzman ekiplerce yapılan analiz sonuçlarına göre detaylı raporlar da hazırlıyor. Spermatorial, bu raporların yanı sıra ise gündelik yaşamda da kolayca uygulanabilecek sperm sağlığını artırmaya yönelik öneriler sunarak baba adaylarının sağlıklı bir geleceğe hazırlanmalarına da destek oluyor. 

Spermatorial ekibi

Bilindiği üzere sperm hücresi maksimum 1.5 - 2 saate kadar yaşayabilen bir hücre. Uzun çalışmaların sonucunda geliştirilen Spermatorial solüsyonu ise sperm hücresini 48 saate kadar değişmeden koruyarak yaşatabiliyor. Bu sayede kişinin evi ile Spermatorial'ın partner laboratuvarı arasındaki transfer süresi kolaylıkla ayarlanabiliyor.

Spermatorial kit, geliştirilen solüsyonu ve sperm örneğinin alınacağı numune kabından oluşuyor. Kit, sıcaklık değerlerinin belirli bir aralıkta korunduğu özel bir kutu ile taşınıyor. Yurt dışında rakiplere sahip olan Spermatorial, aldığı yatırımı şu an için 6 kişiden oluşan ekibini büyütmek, yeni satış kanalları açmak ve uluslararasi regülasyonlara uyum sağlayabilmek adına gerekli altyapıyı oluşturmak için kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.