Google'ın yapay zeka asistanı Duplex, pandemi döneminde 3 milyondan fazla güncelleme yaptı

Google, restoran rezervasyonu yapmak, randevu almak veya Google İşletme girişini güncellemek gibi işleri halletmek için doğal konuşmaları kullanan yapay zeka teknolojisi Duplex'in son durumu hakkında bir güncelleme paylaştı.
Google'ın yapay zeka asistanı Duplex, pandemi döneminde 3 milyondan fazla güncelleme yaptı

Google, restoran rezervasyonu yapmak, randevu almak veya Google İşletme girişini güncellemek gibi işleri halletmek için doğal konuşmaları kullanan yapay zeka teknolojisi Duplex'in son durumu hakkında bir güncelleme paylaştı. Pandemi başladığında Google, Duplex'in işletme güncellemeleri için kullanımını sekiz ülkeye genişletti ve Duplex, o zamandan beri eczaneler, restoranlar ve marketler dahil olmak üzere işletme girişlerinde 3 milyondan fazla güncelleme yaptı. Şirket, bu güncellemelerin Haritalar ve Arama'da 20 milyardan fazla kez görüldüğünü söyledi.

İlk olarak 2018'de Google I/O geliştirici konferansında tanıtılan yapay zeka teknolojisi Duplex, işletmeleri arayabiliyor ve telefonu yanıtlayan kişilerle etkileşim kurabiliyor. Rezervasyonlar veya randevu ayarlaması durumunda, tarih ve saat talep edebiliyor, sorulara yanıt verebiliyor ve hatta yapay zekanın bir insan gibi görünmesini sağlamak için günlük hayatta konuşma arasına eklediğimiz "hmm" tarzı sesleri çıkarabiliyor.

Google'ın yaptığı duyuruya göre Duplex, lansmanından bu yana bir milyondan fazla rezervasyonu tamamladı. Şirket ayrıca, geçen yıl ABD'de, Google Haritalar ve Arama'daki işletme bilgilerini otomatik olarak güncellemek için Duplex'i kullanmaya başladığını ve işletme sahiplerinin diğer şeylerin yanı sıra mağaza saatleri gibi ayrıntıları manuel olarak güncelleme zorunluluğunu ya da paket servis sunup sunmadıklarını da kaydettiğini belirtti.

Google, kullanıcıların sinema biletleri ve araba kiralama gibi şeyler için rezervasyon yapmalarına yardımcı olmak için geçen yıl ABD'de, Duplex'i web'e taşıdı. Bugün Google, daha hızlı bir ödeme deneyimi için alışveriş yapmak ve yemek sipariş etmek gibi işler için de aynı deneyimi getireceğini söylüyor.

Şirket, Duplex aramalarının yüzde 99'unun tamamen otomatik olduğunu söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.