Kullanım bazlı sigortalarda deneme süresi müşteri olma ihtimalini artırabilir

Araç sigortalarında kullanım bazlı poliçeler artarken Metromile'ın müşteri olma zorunluluğu gerektirmeyen uygulaması müşteri kazanımında olumlu bir dönüş sağlayabilir.
Kullanım bazlı sigortalarda deneme süresi müşteri olma ihtimalini artırabilir

Metromile'ın Ride Along uygulaması ile müşteri olmaksızın 17 günlük kullanım süresinden sonra risk seviyeleri hesaplanarak araç sigortası oluşturulabiliyor. Müşteri olmaları durumunda aylık prim ödemeleri ile Metromile'a katılmalarıyla edinecekleri kazanç belirlenerek bu sigorta şirketinin müşterisi olarak elde edecekleri faydanın net bir şekilde müşteriye iletilmesi, müşteriyle ilişkiyi de güçlendirecek önemli etkenlerden. Sürücü davranışlarını kaydederek daha iyi bir sürüş deneyimi ve sigorta poliçesi oluşturulması için yaklaşık 10 senedir çalışan Metromile, bu uygulaması ile müşteri bazını daha da kolay büyütebilir.

Kullanım bazlı sigortalardaki diğer oyunculardan Progressive ve Allstate de sürücü davranışına göre prim hesaplaması yapıyor ancak bunu müşteri olurken yaptıkları için aslında müşteriye göre belirlenen bir algoritma sunmalarına karşılık tercihi biraz daha ikinci planda bırakıyorlar. Bu duruma farklı bir açıdan yaklaşan Metromile'ın bu nedenle de müşteri kazanım oranını rakiplerine göre daha çok artırması mümkün.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.