Binaların enerjiyi daha verimli kullanmaları için kontrol panelleri geliştiren PassiveLogic, 16 milyon dolar yatırım aldı

Sunduğu otomasyon özellikli kontrol panelleri ile binaların enerjiyi daha verimli kullanmalarını sağlayan PassiveLogic, A serisi yatırım turunda 16 milyon dolar yatırım aldı.
Binaların enerjiyi daha verimli kullanmaları için kontrol panelleri geliştiren PassiveLogic, 16 milyon dolar yatırım aldı

Binalar için kontrol platformları geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan PassiveLogic, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Sunduğu otomasyon özellikli kontrol panelleri ile binaların enerjiyi daha verimli kullanmalarını sağlayan PassiveLogic, A serisi yatırım turunda 16 milyon dolar yatırım aldı.

2016 yılında Jeremy Fillingim, John Easterling ve Troy Harvey tarafından Utah'ta kurulan PassiveLogic, alınan 16 milyon dolarlık yen yatırımı ekibini büyütmek ve Ar-Ge çalışmaları için harcayacağını da paylaştı. Ticari binaların enerji verimliliğini sağlaması için normal şartlarda konu üzerinde uzman ekipler tarafından yönetilmesi gerekiyor.

Bu durumu değiştirmek isteyen PassiveLogic, sunduğu akıllı kontrol paneli sayesinde binaların otomatik bir şekilde yönetilmesine olanak sağlıyor. 12 çekirdekli işlemcilere sahip olan kontrol panellerinin yanı sıra Swarm ve Swarm Mini isimli sensörlere de sahip olan PassiveLogic, bu sensörler sayesinde sıcaklık, nem ve hava kalitesini ölçebiliyor.

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre 16 milyon dolarlık yatırım Addition ve Keyframe Capital Partners liderliğinde gerçekleşti. PassiveLogic girişiminin en son geçtiğimiz Ocak ayında 150 bin dolarlık bir yatırım aldığını da ekleyelim. Bugüne kadar toplamda 9 yatırım alan PassiveLogic, aldığı 16 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte aldığı toplam yatırım miktarını ise 19,2 milyon dolara çıkardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.