Oyun tabanlı öğrenme platformu Kahoot, 216 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre yeni bir yatırım alan Kahoot, 216 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Oyun tabanlı öğrenme platformu Kahoot, 216 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz Haziran ayında 28 milyon dolar yatırım alan oyun tabanlı bir öğrenme platformu olan Kahoot, yeni bir haber ile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre yeni bir yatırım alan Kahoot, 216 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Öğrenme oyunlarını ve quizleri oluşturmanıza ve dilediğiniz kişiler ile paylaşmanıza olanak sağlayan bir platform olan Kahoot, 2012 yılında Alf Inge Wang, Asmund Furuseth, Jamie Brooker, Johan Brand ve Morten Versvik tarafından Norveç'te kuruldu. 

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu 216 milyon dolarlık yatırım Japonya merkezli SoftBank Group'tan geldi. Yapılan anlaşmaya göre SoftBank Group, 216 milyon dolarlık yatırım anlaşması ile birlikte Kahoot şirketinin yüzde 9,7 hissesini de satın almış oldu.

Alınan 216 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 325 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim Şirketin güncel verileri ile ilgili paylaşımlar da yapan Kahoot, şu an için 1,3 milyar kullanıcıya sahip olduğunu duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Kahoot platformu içinde son 1 yılda 200 milyonu aşkın oyun geliştirildi. Kahoot platformunun son 12 ay içinde 100 milyonu aşkın yeni kullanıcı kazandığını da ekleyelim. Kahoot'un tek büyük yatırımcısının SoftBank Group olmadığını da belirtelim. Son yılların önemli girişimlerinden olan Kahoot'un yatırımcıları arasında Microsoft, Disney, Northzone ve Creandum da yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.