Twilio, Segment'i yaklaşık 4 milyar dolara satın alacak

Şirketlere SMS, görsel ve sesli arama ile müşteriyle iletişim kurabileceği API sunan Twilio, müşteri verilerini bir araya getirmek için API'dan yararlanan Segment'i 3 ila 4 milyar dolar arasında değişen bir meblağ karşılığında satın alacak.
Twilio, Segment'i yaklaşık 4 milyar dolara satın alacak

Şirketlere SMS, görsel ve sesli arama ile müşteriyle iletişim kurabileceği API sunan Twilio, müşteri verilerini bir araya getirmek için API'dan yararlanan Segment'i 3 ila 4 milyar dolar arasında değişen bir meblağ karşılığında satın alacak. Reuters'ın aktardığı ve kaynağını Forbes'a dayandırdığı haberine göre ise satın alma rakamı 3,2 milyar dolar olarak açıklandı, ancak bu bilginin şimdilik net olmadığının altını çizelim.

Twilio ile geliştiriciler ve işletmeler ses, video, mesajlaşma ve kimlik doğrulama işlemlerini doğrudan uygulamalara ekleyerek iletişimi daha bağlamsal hale getiriyor. Şirketin müşterileri arasında Uber, Box, DocuSign, Nordstrom, Coca-Cola, Walmart ve Home Depot gibi işletmeler bulunuyor. Segment ise CRM aracı, müşteri hizmetleri uygulaması ve web sitesi gibi çeşitli kaynaklardan herhangi bir müşteri hakkında veri toplamasını ve bu verilerin hepsini bir araya getirerek müşterinin tek görünüme sahip olmasına olanak tanıyan bir dizi API geliştiriyor.

2019 yılının başında toplu e-mail gönderme platformu olarak tabir edebileceğimiz SendGrid'i 3 milyar dolara satın alan Twilio, yeni satın alma sonrasında müşteri verilerini Segment ile çekebilecek; SendGrid ile ise müşterilere özelleştirilmiş e-posta veya reklamlar oluşturabilecek. 

2011 yılında kurulan Segment, Crunchbase verilerine göre 283 milyon doların üzerinde yatırım aldı. Şirket en son, nisan ayında gerçekleşen D Serisi yatırım turunda 1,5 milyar dolarlık değerleme üzerinden 175 milyon dolar yatırım almıştı. 550'den fazla çalışanı olan Segment'in müşterileri arasında Intuit, Fox ve Levi's gibi şirketler bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.