Sigortada yapay zeka, poliçelerdeki siber saldırıları önlemek açısından daha sık kullanılabilir

Yapay zeka ile gelişen uygulamalar birçok sektörde yoğun kullanılmaya devam ederken daha önceden öngörülemeyen konuların bu şekilde desteklenmesini ve örneklerini yakın zamanda daha sık görebiliriz.
Sigortada yapay zeka, poliçelerdeki siber saldırıları önlemek açısından daha sık kullanılabilir

Ticari sigortalar alanında hızlı büyüyen Bold Penguin, sigorta poliçe ve dokümanları yazılımları yapan RiskGenius'u bünyesine katmak için bir anlaşma imzaladı. Veri ve analitik ürünleri de bulunan RiskGenius'un SaaS yazılımlarına Bold Penguin'in platformu üzerinden ulaşılabilecek. Sene içinde bir başka insurtech satın alması daha da yapan Bold Pengiun, ABD'deki 30 milyondan fazla küçük ve orta ölçekli işletme için yeni ürünler sunmaya devam edecek gibi görünüyor. 

Bold Penguin'in son satın alması ile teknoloji çözümleri de artacak - yapay zeka ve özellikle makine öğrenimi ile yenileme dönemleri başta olmak üzere poliçe değerlendirme, sigorta koşullarını belirleme ve risk analizi gibi konularda daha efektif çözümler üretilebilecek. Sigorta şirketlerinde hâlihazırda en yoğun kullanılan makine öğrenimi insurtech'lerle iş birlikleri ile çeşitlenerek farklı alanlardaki gelişimi de destekler nitelikte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.