Hypercasual türünde oyun geliştiren Daxe Games, 1 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Geçtiğimiz Şubat ayında 17 yaşındaki Emre Ergül tarafından kurulan ve hypercasual türünde oyunlar geliştiren bir oyun stüdyosu olan Daxe Games ilk yatırımını aldığını duyurdu.
Hypercasual türünde oyun geliştiren Daxe Games, 1 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Ülkemizdeki mobil oyun sektörü aldığı önemli yatırımlar ile büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz Şubat ayında 17 yaşındaki Emre Ergül tarafından kurulan ve hypercasual türünde oyunlar geliştiren bir oyun stüdyosu olan Daxe Games ilk yatırımını aldığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Daxe Games, Sedat Eryılmaz tarafından 1 milyon lira değerleme ile yatırımını aldı. Emre Ergül  tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım mevcut iş gücünü artırmak ve Daxe Games ekibini büyütmek için kullanılacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda da bulunan Ergül, çalışmalarına oyun hızlandırma programı Game Factory ile devam edeceklerini ve ekosistemi desteklemek adına farklı iş birliklerini değerlendirdiklerini de paylaştı. Melek yatırımcı Sedat Eryılmaz ise oyun sektörünün potansiyelini gördüğünü ve güçlü bir yatırımla ülke ekonomisine katkıda bulunmak istediğini belirtti.

Game Factory'nin Daxe Games dahil olmak üzere onlarca ekibe ve yüzlerce oyun geliştiriciye ev sahipliği yaptığını dile getiren Game Factory kurucu ortağı Efe Küçük, platformları içinde sıfırdan kurulan girişimlerden biri olan Daxe Games'in de yolun başından beri Game Factory ile birlikte olduğunu da paylaştı.

Son olarak oyun girişimleri için bir hızlandırıcı görevi gören Game Factory'nin 40’tan fazla oyun stüdyosuna da ev sahipliği yaptığını ve sadece 1 yıl içinde 5’ten fazla ekibin yatırım almasına destek olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.