Varlık yönetimi ve diğer girişimlerin farklı segmentlere yönelmesi için öne çıkan 3 nokta

Varlık yönetimi başta olmak üzere birçok girişimin ana hedef kitlesi yüksek gelir grubu olmakla birlikte farklı profillerin müşteri bazına dahil edilmesi girişimlerin hareket alanını artırabilir.
Varlık yönetimi ve diğer girişimlerin farklı segmentlere yönelmesi için öne çıkan 3 nokta

Bankacılık sisteminin dışında kalan kitleler, serbest çalışanlar, azınlıklar gibi birçok grup için birden çok finansal servis tasarlanmakta. Sadece banka hesabı olmayan ya da çalışanlar değil orta ve alt sınıfta yer alan bireyler de gelir düşüklüğü nedeniyle finansal sistemde yer almamayı tercih edebiliyor. Kayıt dışı ekonominin 4 trilyon $'ı aştığı, orta sınıfın önümüzdeki 10 sene içinde neredeyse 5 milyar insandan oluşacağının tahmin edildiği bu konuda özelleşen girişimlerle birlikte varlık yönetimi fintech'lerinin de bu kesimlere hizmet edecek ürünleri çıkarttığını görmekteyiz. 

Varlık yönetimi girişimleri daha çok üst gelir grubuna hitap eden ürünlerle öne çıkmakta. Bu platformlar birçok kuruluş tarafından birikimleri dışarıda tutarak sadece yatırımları yöneten girişimler olarak tanımlansa da robo-danışmanların segmentte artmasıyla birlikte Gen Z ve Millennial jenerasyonlar başta olmak üzere daha farklı kesimlere hitap edecek varlık yönetimi girişimlerinin sıklaşmasına mümkün gözüyle bakmaktayız. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.