Supercell kurucu ortakları tarafından desteklenen Wondershop, çocuklar için fiziksel ve dijital oyunlar üretecek

Wondershop ve We Foundation, oyunlar üzerinden Finlandiya'da bulunan ailelere ve çocuklara yardım etmek için birlikte çalışacak.
Supercell kurucu ortakları tarafından desteklenen Wondershop, çocuklar için fiziksel ve dijital oyunlar üretecek

Supercell'in kurucu ortaklarından yatırım alan Wondershop, çocuklar için fiziksel ve dijital oyunlar üreteceğini duyurdu. Clash Royale ve Clash of Clans gibi önemli oyunların yaratıcısı olan Finlandiya merkezli Supercell'in 2016 yılında 10,2 milyar dolar değerleme üzerinden yapılan anlaşma ile birlikte Tencent'e satıldığını sizlere aktarmıştık.

Supercell’in kurucuları olan Ilkka Paananen ve Mikko Kodisoja ise 2015 yılında Finlandiya ve Finlandiya'da bulunan ailelere yardım etmek amacıyla We Foundation'ı kurdu. Wondershop ve We Foundation, Finlandiya'da bulunan ailelere ve çocuklara yardım etmek için birlikte çalışacak.

We Foundation, Helsinki'de yer alan Meltsi isimli bir topluluk evini yönetiyor. Meltsi'de yer alan çocuklar oyunlar için kontrolcü görevi gören bileklikler kullanıyor. Wondershop'ın üreteceği fiziksel oyunlar bu bilekliklerle oynanabilir oyunlar olacak.

Fiziksel oyunların yanı sıra dijital oyunlar da üretmek isteyen Wondershop, ilk dijital oyunu olan Wonderworld'ün çalışmalarına da başladı. Wondershop bir oyun stüdyosu ve bir vakfın birleşimi gibi hareket ediyor. Wondershop'un elde ettiği gelir çocuklar ve gençler için kar amacı gütmeyen çalışmaların desteklemesi için kullanılıyor.

Wonderworld oyununun temel amacı ise çocukların kendi avatarlarını ve karakterlerini oluşturarak bir gezegeni keşfetmeleri. Wondershop ekibi eğitimciler, sosyal hizmet uzmanları ve sosyal bilimciler tarafından oluşuyor. Wondershop'un ve We Foundation'ın CEO koltuğunda ise Annastiina Salminen oturuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.