Slack, görüntü ve sese odaklanan yeni özelliklerini tanıttı

Slack, bugün online olarak gerçekleştirdiği Frontiers konferansında yeni özelliklerini tanıttı.
Slack, görüntü ve sese odaklanan yeni özelliklerini tanıttı

Uzaktan çalışma döneminde en büyük yardımcılarımızdan biri haline dönüşen Slack, bugün online olarak gerçekleştirdiği Frontiers konferansında yeni özelliklerini tanıttı. Aslında Slack, Microsoft Teams'in artan rekabetiyle karşı karşıya olduğu için platformuna sürekli olarak yeni özellikler ekliyor. Bu yeniliklerle bilhassa grup mesajlaşma aracının kullanımının genişletilmesi amaçlanıyor.

Görüntü ve ses iyileştirmelerine odaklanan yenilikler

Slack'in yeniliklerine göz attığımızda, özellikle görüntü ve sese odaklanan geliştirmelerle karşı karşıya kalıyoruz. Slack CEO'su Stewart Buttefield, şirketin kullanıcıların Slack üzerinden eş zamansız olarak video mesajlar göndermesine olanak tanıyan yeni bir özellik sunmayı planladığını söyledi. Butterfield, şirketin her zaman açık ses için bir özellik üzerinde çalıştığını ve Slack'e etkili bir telsiz işlevi geliştirdiğini söylüyor. Acil projeler üzerinde çalışan bazı ekipler, her zaman açık sesli iletişimden yararlanabilecek. Butterfield, şirketin şu anda hem bu özellik hem de görüntülü mesajlaşma hizmeti için bir prototip üzerinde çalıştığını söylüyor.

Slack Connect için doğrudan mesajlaşma

Slack Connect'e doğrudan mesajlaşma özelliği geliyor. Yeni özellik, şu anda onlarla bir proje üzerinde çalışıyor olsanız da olmasanız da Slack'teki herhangi birine doğrudan mesaj göndermeyi mümkün kılacak. Şirketin gelecek yılın başlarında piyasaya sürmeyi beklediği yeni özelliğin kötüye kullanılmasını önlemek amacıyla yeni kimlik avı ve istenmeyen posta önleme işlevi içereceği belirtiliyor.

Doğrulama sistemi ile istenmeyen iletişimlere son veriliyor

Doğrulama sistemi ile hangi şirketlerin size istenmeyen gelen iletişimleri gönderme hakkına sahip olduğu ve hangilerinin olmadığını kontrol etmek kolaylaşacak. Ayrıca kimlerin sizinle iletişime geçebileceğini ve bu iletişimlerdeki verilerin nasıl denetlenip tutulacağını kontrol etmeye yardımcı olmak için veri saklama ve erişim ilkelerini denetleyen yeni araçlar da Slack'te karşımıza çıkacak.

Slack, uygulama pazarındaki 2 bin uygulamadan herhangi biri için ücrete dayalı güvenlik incelemeleri sunacak. Hizmet, mağazada listeleyerek alacaklarından daha ayrıntılı bir güvenlik denetimini içerecek.

Slack, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya ve Avustralya'da öncelikli olarak uzaktan çalışan 4 bin 700 çalışanıyla anket yaptı. Ankete göre çoğu çalışanın evden çalışmaktan memnun olduğu bilgisi paylaşıldı. Ankete katılanların yalnızca yüzde 11,6'sı tam zamanlı ofis işine dönmek istediğini söylerken, yüzde 72,2'si hibrit bir çalışma modeli istediğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.