Takip ettiğiniz kişiler tarafından önerilen ürünleri keşfetmenize odaklanan Picker, yatırım aldı

Takip ettiğiniz kişiler tarafından önerilen ürünleri keşfetmenize ve satın almanıza olanak sağlayan bir uygulama olarak karşımıza çıkan Picker, 1,53 milyon dolar yatırım aldı.
Takip ettiğiniz kişiler tarafından önerilen ürünleri keşfetmenize odaklanan Picker, yatırım aldı

Takip ettiğiniz kişiler tarafından önerilen ürünleri keşfetmenize ve satın almanıza olanak sağlayan bir uygulama olarak karşımıza çıkan Picker, 2017 yılında Daniel Ramos, Conan Moriarty ve Enric Gabarró tarafından Barselona'da kuruldu. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan girişim, tohum yatırım aldığını duyurdu.

Picker tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 1,53 milyon dolar yatırım aldı. Alınan tohum yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 2,36 milyon dolara ulaştı. Söz konusu yatırımın Berlin merkezli Btov tarafından yapıldığını da belirtelim.

E-ticaret sitelerinden ürün aramak ile uğraşmak istemeyen kullanıcıların imdadına yetişen bir girişim olan Picker, tanıdığınız insanların, arkadaşlarınızın veya influencerların önerdiği çeşitli ürünleri keşfetmenize ve satın almanıza odaklanıyor. 

Temelde influencerlar, arkadaşlarınız veya Picker topluluğu tarafından oluşturulan ürün listelerinin bulunduğu bir pazar yeri olarak hizmet sunan Picker, hem web üzerinden hem de mobil uygulamalar ile kullanılabiliyor. Yolculuğuna Barselona'da başlayan girişim, İspanya'nın haricinde Almanya, Avustralya ve İsviçre'de de hizmet veriyor.

İnternet üzerinden alışveriş yapmaya çalıştığınızda karşınıza çok fazla sonuç çıkıyor. Bazı durumlarda bu sonuçlardan hangisinin sizin için en doğru tercih olduğunu bulmak zor olabiliyor. Tam da bu noktada devreye giren Picker, güvendiğiniz kişilerin ürün tercihlerine kolayca ulaşmanızı sağlıyor. 

Hizmet sunduğu ülkelerde aktif olarak kullanılan pek çok marka, e-ticaret sitesi ve pazar yeri ile iş birliklerine sahip olan Picker, gerçekleşen satışlardan komisyon alıyor. Oldukça büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Picker'ın paylaştığı bilgilere göre girişim, 2020 yılının sonunda aracılık ettiği satışlardan 2,3 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. Son olarak Picker'ın önümüzdeki dönemde yeni ülkelerde hizmet vermeye başlayacağını da aktaralım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.