İşletmeler için bulut tabanlı iletişim platformu Dialpad, 100 milyon dolar yatırım aldı

İşletmeler için bulut tabanlı bir iletişim platformu olarak faaliyet gösteren Dialpad, OMERS Growth Equity'nin liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
İşletmeler için bulut tabanlı iletişim platformu Dialpad, 100 milyon dolar yatırım aldı

İşletmeler için bulut tabanlı bir iletişim platformu olarak faaliyet gösteren Dialpad, OMERS Growth Equity'nin liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Andreessen Horowitz, Google Ventures, ICONIQ Capital ve Work-Bench'in de katıldığı yatırım turundan sonra Dialpad'in değerlemesi 1,2 milyar dolara ulaştı. 

San Francisco merkezli Dialpad, ses, video ve mesajlaşmayı birleştiren bir iletişim platformu olarak hizmet veriyor. Şirketin temel ürünleri arasında ilk başta adını duyurduğu web konferans aracı olan UberConference, çapraz platformlu bir iş telefonu sistemi olan Dialpad Talk ve şirketleri müşterileri ile buluşturan bağlı bir iletişim merkezi platformu bulunuyor.

Online iletişim alanındaki diğer platformlarda olduğu gibi Dialpad de, Covid-19 dönemiyle hayatımızda daha fazla yer edinen "her yerden çalışma" mottosu ile yükselen şirketlerden biri oldu. Dialpad'in kurucusu ve CEO'su Craig Walker, girişimin ilk ve ikinci çeyrekte kar elde ettiğini söyledi. Craig Walker, aldıkları yeni yatırımı toplantılar, telefon, video odağındaki ürünleri artırmak için kullanacaklarını açıkladı.

2018'de konferans görüşmelerini yazıya dönüştüren bir platform olan TalkIQ'yu satın alan Dialpad, toplantılardaki tüm eyleme dönüştürülebilir öğeleri işaretleyen ve hatta gelen aramalardan duygu analizi gerçekleştiren doğal dil işleme (NLP) ile her aramadan otomatik olarak yazılı notlar oluşturulmasını sağlıyor. Örneğin; Dialpad, bir müşteri tarafından yapılan itirazları ve satış veya iletişim merkezi personeli tarafından verilen yanıtı tanımlayabiliyor.

Bunun yanı sıra Dialpad, yapay zekasını, aramaların müşterinin söylediklerine göre ilgili kişiye yönlendirildiği akıllı yönlendirmeyi ve sesli postayı gerçek zamanlı olarak okunabilir mesajlara dönüştüren görsel sesli mesajı da yaptığı iş kapsamına dahil etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.