Soğutucuların kapaklarını interaktif dijital ekranlara dönüştüren Cooler Screens, 80 milyon dolar yatırım aldı

Mağazalardaki dolapların kapaklarını interaktif dijital ekranlara dönüştüren Cooler Screens, Verizon Ventures'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım aldı.
Soğutucuların kapaklarını interaktif dijital ekranlara dönüştüren Cooler Screens, 80 milyon dolar yatırım aldı

Mağazalardaki dolapların kapaklarını interaktif dijital ekranlara dönüştüren Cooler Screens, Verizon Ventures'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım aldı. Şimdiye kadar 100 milyondan fazla yatırım alan Cooler Screens'in yeni yatırım turuna M12, Great Point Ventures ve Silicon Valley Bank gibi şirketler katıldı.

Chicago merkezli Cooler Screens, içerideki ürün envanterini kapıda gösterebiliyor veya reklamları dinamik olarak ekrana yansıtıyor. Girişim kısaca özetlemek gerekirse dijital ekranlarla geleneksel soğutmalı kasa kapılarını değiştiriyor. Cooler Screens, perakendecinin hiçbir ücret ödemesine gerek kalmadan IoT özellikli ekranlarla mevcut soğutucu kapıları yeniliyor. Şirketin iş modeli esas olarak reklama dayalı olsa da perakendeciler, bu reklam gelirlerinin bir kısmını alıyor. Girişim, markalara daha fazla reklam envanteri ve gösterim sunabilmek için ABD'deki perakendecilere dağıtımı artırmaya çalışıyor.

Cooler Screens şimdiye kadar Coke, Monster, Nestle, Tyson, Conagra, Chobani, Pepsi, Red Bull ve diğerleri gibi büyük şirketlerle iş birliği yaptı. Ayrıca Cooler Screens kullanan mağazalarda sergilenen ürünlerin satışlarının, Cooler Screens olmayan benzer alan mağazalardaki aynı ürünlere göre yüzde 50 ila yüzde 100 arasında artış gösterdiği belirtiliyor. 

Cooler Screens'in CEO'su Arsen Avakian, çoğu dijital reklamcılık biçiminden farklı olarak Cooler Screens'in izleyici hakkında herhangi bir kişisel bilgi toplamadığını söylüyor. Cooler Screens, bunun yerine, reklamverenlerin ilgisini çekerek tüketicilerin ürünlere güvenli bir ortamda ulaşmaları için bir yol sağladığını iddia ediyor. Avakian, girişimi kullanan şirket sayısının mart ayından bugüne 40'tan 150'ye çıktığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.