Sosyal medya platformlarından ticaret, anlık alışverişlerle artabilir

Sosyal medya platformlarında geçirilen zaman, bu platformlardan yapılan ticaretle aynı ivmeyle artmasa da bu mecradan ticarette potansiyel görülmekte.
Sosyal medya platformlarından ticaret, anlık alışverişlerle artabilir

ABD'de 10 kişiden 3'ü geçtiğimiz sene sosyal medya platformları üzerinden en az bir defa alışveriş yaptığını belirtmekte. Türkiye'de henüz platform üzerinden alışveriş çok yaygın olmasa da daha önce yaptığımız araştırmalara göre bu şekilde alışveriş yapmaya niyeti olacak kesimin henüz %10'larda olduğunu tahmin etmekteyiz. Her iki demografi için de düşük sayılabilecek yüzdeler olmasına karşılık Türkiye'de 38 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Instagram için yaklaşık 4 milyon kişilik bir potansiyel söz konusu olduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. 

Salgınla birlikte e-ticaret kullanmayı tercih edenlerin sayısı arttığı gibi sosyal medyada zaman geçirme alışkanlığı da yükselmiş durumda. Mayıs ayında yaptığımız araştırmaya göre salgın döneminde sosyal medyada daha çok zaman geçirmek de artmıştı; benzer oranlar global örneklerde de söz konusu. Türkiye'de günde ortalama 3 saat zaman geçirilen sosyal medyada, alışveriş bilinirliğini düşük olsa da önümüzdeki dönemde bilinirliğin yükselerek alışveriş niyetinin artacağını tahmin etmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.